Scheidsrechters en spelregels

Een pagina met informatie voor en over scheidsrechters en spelregels

Nieuwe strafcodes seizoen 2014/2015

Tuchtzaken amateurvoetbal kent per seizoen 2014/’15 nog maar acht strafcodes. Welke zijn dit?

Tot dusver konden scheidsrechters bij het invullen van het wedstrijdformulier kiezen uit 46 strafcodes; twintig voor gele kaarten, 26 voor rode kaarten. Vanaf 2014/’15 worden alle gele kaarten ondergebracht in één strafcode, voor de directe rode kaarten bestaan zes codes en daarnaast is er de code ‘Overige overtredingen begaan door teamofficials’. Dit maakt een totaal van (nu nog maar) acht.

De acht strafcodes op een rij

Strafcode 1: Gele kaart
Strafcode 2: Onreglementair voorkomen van een doelpunt of ontnemen van een duidelijke scoringskans
Strafcode 3: Ernstig gemeen spel (tijdens een duel om de bal)
Strafcode 4: Gewelddadige handeling (buiten een duel om de bal)
Strafcode 5: Beledigen
Strafcode 6: Bedreigen
Strafcode 7: Spuwen
Strafcode 8: Overige overtredingen begaan door teamofficials

Voor nog meer uitleg, de video’s en PDF’s van de KNVB klik hier

Informatieboekje 9 x 9 voetbal E-pupillen

Boekje van de KNVB met achterin de spelregels voor deze aparte wedstrijdvorm. Klik hier om het boekje te downloaden.

Tijdstraf en verbeteringen gebruik spelerspas

Brochure van de KNVB over passen en de 10-minuten tijdstraf die de gele kaart vervangt. Klik hier om de brochure te downloaden.