Verslag pupil van de week 44

Leeftijd: 8 jaar

Team: J010-6

Yes, eindelijk zondag!

Vorige week kreeg ik te horen dat ik pupil van de week ben. Klinkt cool dacht ik, maar wat betekent dat nu eigenlijk. Al snel kwam de mail van Jan van Beek met een korte uitleg. Ik mag een middagje meelopen met het 1e en krijg een VIP behandeling. Mijn moeder biedt zich spontaan aan om mee te gaan, terwijl normaal gesproken mijn vader altijd meegaat. Iets met ‘vroeg en koud’, roept ze dan. 12.10 uur sta ik klaar in vol ornaat en roep ik dat ik wil gaan. Beter te vroeg dan te laat! Jan staat ons al op te wachten en al snel word ik geroepen dat ik bij de technische voorbespreking mag aanschuiven. Langzaam druipt het 1e binnen om zich voor te gaan bereiden voor de wedstrijd. Er wordt warm gespeeld en ik schiet een balletje heen en weer met Brad. 14.00 uur is het dan eindelijk zover…. Ik mag met de grote mannen het veld op, jeetje wat zijn ze lang. Of ben ik nou zo klein?! Maak niet uit, ik mag de bal dragen. Ik loop mee met de spelers het veld op en trap de wedstrijd af. Het waait flink en echt warm is het niet, gelukkig mag ik in de dug- out zitten tussen de mannen. Eerste helft staan we 1-0 voor en na de rust volgt al snel een tweede doelpunt. De scheidsrechter fluit, de wedstrijd is afgelopen. Ik mag me melden bij de bestuurskamer en wordt nog even in de watten gelegd om daarna met een volle buik en mooie cadeaus naar huis te gaan. Wat een top dag was dit!