FC Boshuizen neemt verdiend 3 punten mee uit in Den Hoorn

Geplaatst op 29 November Mon door Jacky Ruiterman

In 1984 overleed Theo Koomen. Vele supporters/spelers zullen hem dus niet kennen. De iets oudere garde wel, maar voor de jongere generatie even wat tekst en uitleg. Theo werkte bij Langs de Lijn en maakte van bijna iedere wedstrijd een feestje. Op ieder moment dat hij in de uitzending kwam, deed hij verslag van wat hij zag en kreeg je het idee dat hij naar de wedstrijd van het jaar zat te kijken. Hij vertelde enthousiast over een vrije trap die gegeven werd net buiten de 16 op het moment dat hij in de uitzending zat. Toen waren wedstrijden nog niet live te zien op tv, er was geen internet en niemand had een mobieltje of een enigszins draagbaar apparaat om mee te filmen. Theo verzon echter de spanning. De vrije trap waar hij tot in detail over vertelde en die door de keeper net uit de kruising werd getikt, bleek in werkelijkheid een blessurebehandeling op het middenveld te zijn. Hij verzon het ter plekke en het was in die tijd dus vrijwel niet te controleren.

Vandaag moest ik aan hem denken op weg naar het E.R. van Dijkcomplex voor de wedstrijd tussen Den Hoorn en FC Boshuizen. Hoe spectaculair zou het verslag kunnen worden, ongeacht de werkelijkheid? De tijden zijn echter veranderd. Via YouTube was de wedstrijd te volgen en zodoende moest ik me toch bij de feiten houden. En dat is niet best… Het begint al bij het pakken van mijn fiets. Het weer nodigt niet echt uit om naar buiten te gaan en mijn zadel is zeiknat van de regen. Ook de aankomst op het sportcomplex geeft niet veel positieve energie. Normaal gesproken kom je aan en zeg je heel veel mensen gedag in de tijd van de fietsenstalling naar de tribune. Nu werd ik verwelkomd door wat vertrekkende spelers van lagere teams op een vrijwel leeg complex tegen een achtergrond van een hemel gevuld met wolken die dreigen de luiken met bakken vol water open te zetten. Vervolgens kom ik aan bij een tribune die ook door de aannemer van het stadion van NEC gebouwd had kunnen worden. Met de hoeveelheid mensen daarop en ongeacht het wedstrijdverloop gaat deze vandaag echt niet instorten.

De wedstrijd begint en na een paar minuten is de eerste grote kans voor onze gasten uit Leiden. De bal eindigt in het zijnet, maar wel een behoorlijke waarschuwing dus. Boshuizen blijft echter de gevaarlijkste ploeg en Den Hoorn kan daar weinig tegenover stelle. We komen vrijwel niet in de buurt van het andere doel. Vanuit de achterste linie van Boshuizen wordt een bal door het midden naar voren gespeeld, glijdt en stuitert langs alles en iedereen en een handige, snelle Leidenaar pikt uiteindelijk de bal op achter de Hoornse defensie om vervolgens Robert Jan uit te spelen en af te ronden. Boshuizen leek er alleen nog meer zin te krijgen. Vanaf rechts wordt een bal diep gespeeld aan de linkerkant van de 16. De bal wordt aangenomen en Bas wordt uitgekapt. Daarbij zoekt de speler van Boshuizen gewillig het voetje van Bas op. Eén van de spelers van Boshuizen liep met de naam Seedorf achterop. Er was nog even hoop dat hij de pingel zou opeisen, maar helaas… Robert Jan is kansloos op de uitstekend ingeschoten pingel. Na een overtreding op Dave net buiten de 16 aan de andere kant, mocht Robin zijn rechterschoen even bijkrijten en aanleggen. Het schot was hard genoeg, maar helaas net over. Een minuut later was Boshuizen weer gevaarlijk, maar Robert Jan tikte de bal nog net weg nadat deze de binnenkant van de paal raakte. De enige persoon die rappelleerde was de assistent scheidsrechter met de vlag in zijn hand. Op die plaats stond vandaag niet Walter. Jammer genoeg had de scheidsrechter vandaag niet zijn horloge om dat in zo’n situatie zou moeten gaan trillen. Daar kun je dus heel lang over in discussie gaan, maar dat ga je toch niet winnen. Na een minuut of 25 gaf het scorebord dus al 0-3 aan. Direct daarna pakte de keeper van Boshuizen de bal buiten zijn strafschopgebied op. Geel voor hem en een vrije trap voor Den Hoorn op een mooie plek. Om enige hoop te houden zou het lekker zijn als deze erin zou gaan. De bal smoorde helaas in de verdediging. In de 38e minuut nam Maurizio de plek in van Dave om te kijken of de verdediging van Boshuizen wellicht beter te bestrijden zou zijn met zijn snelheid.

Na de rust bleef het spelbeeld vrijwel hetzelfde. Plotseling braken er wat zonnestralen door op deze toch behoorlijk trieste dag. De bij de Hoornse spelers ingebouwde zonnepanelen leverden meteen de nodige energie. Felix stond ineens oog in oog met de keeper, maar helaas stuiterde de bal te hoog en kwam deze niet tussen de palen terecht. Een minuut later onderschepte Robin de bal op het middenveld, liep een stukje en haalde van een indrukwekkende afstand hard uit. De bal eindigde net boven de kruising op het groene doek van Jan v.d. Berg Transport. Dit zou wel het moment geweest zijn om terug te komen in de wedstrijd. En wellicht geleid kunnen hebben tot een mooie comeback, zoals we die eerder gezien hebben een paar weken geleden. Het bleef echter bij hadden, hadden. In de slotfase liet het eerste balcontact van Sem de keeper nog gestrekt en spectaculair naar de kruising gaan. Maar daar bleef het wel een beetje bij. In de laatste minuten konden 2 spelers van Boshuizen gebruik maken van de ruimte die inmiddels achterin was ontstaan en zij gingen alleen op Robert Jan af. Dit zorgde voor de eindstand van 0-4. Boshuizen bleek vandaag de betere. Snel naar huis allemaal en mocht er volgende week gevoetbald worden, dan beginnen we gewoon weer met een 0-0 stand. JB