Den Hoorn 1 verliest wedstrijd en koppositie

Geplaatst op 25 October Mon door davevanlier

Op een prachtige herfstdag troffen de nummers 1 (S.V. Den Hoorn) en 2 (SC ‘t Zand) van de ranglijst elkaar. Na 90 minuten was duidelijk dat het stuivertje-wisselen wordt. De gasten uit Tilburg gingen met een 0-3 overwining huiswaarts en voeren nu de ranglijst aan. Het Delftse DHC, dat won bij degradatiekansdidaat ONA, ging Den Hoorn in de stand ook voorbij en dus neemt de ploeg van trainer John Hage nu de derde plek in met 10 punten uit 5 wedstrijden.

Saaie eerste helft
Het duurde lang voordat de wedstrijd op gang kwam. De gasten kwamen duidelijk niet om het spel te maken en Den Hoorn was niet bij machte om het de defensie van ‘t Zand echt lastig te maken. De eerste echte kans van de wedstrijd in de 25e minuut was dan ook meteen een goal. En wel voor de tegenstander.. Een diepe voorzet werd bij de tweede paal ingekopt, waarbij de verdediging van Den Hoorn er eerlijk gezegd niet goed uit zag. De 0-1-voorsprong betekende dat ‘t Zand nog nadrukkelijker ging leunen op haar defensie en zich beperkte tot de counter. Twee keer voerden ze die goed uit en kregen ze een doelrijpe kans, maar deze werden gelukkig niet benut. Dat was mede te danken aan goalie Niels de Ridder die met een katachtige reflex zijn doel schoonhield. Buiten twee kleine opstootjes op het veld gebeurde er niets noemenswaardigs meer de eerste helft en was het tijd voor de thee.

De ommekeer
De tweede helft kreeg Den Hoorn met wat omzettingen meer kleur op de wangen en domineerde de thuisploeg het spel. Het leidde tot twee 100%-kansen, die Den Hoorn weer in de wedstrijd hadden moeten brengen. Eerst werd een kopbal van Donny Slot uit een goedgenomen corner van de lijn gehaald. En ruim tien minuten later slalomde diezelfde Slot door de ‘t Zand-defensie, maar zag hij zijn inzet via de paal weer het veld in stuiteren.

Den Hoorn bleef daarna nadrukkelijk zoeken naar de gelijkmaker, maar gaf daardoor logischerwijs ook ruimte achterin weg. En daar wist de voortreffelijke rechtsbuiten van ‘t Zand wel raad mee. Regelmatig was hij gevaarlijk met zijn snelheid en zijn rushes over het veld. 5 minuten voor tijd was er zo’n snelle uitbraak en werd een voorzet van rechts door een ‘t Zand-speler in de zestien ingetikt. Hij raakte de bal daarbij niet helemaal zuiver, maar goed genoeg om De Ridder te verschalken: 0-2. Den Hoorn ging achterin 1-op-1 spelen in de hoop nog iets te forceren. Maar de 0-3 viel in blessuretijd, wat overigens een wonderschone goal was.

De eerste nederlaag van het seizoen is een feit. Mooi, dan is die druk ook weer van de schouders af. Volgende week treft onze hoofdmacht DHC, dus staat er weer een topper op het programma! Ik zie jullie graag langs de lijn!

Uw verslaggever van de dag,

DvL

Foto's: Gerard Remmerswaal