Keepersbattle voor jeugdkeepers van SV Den Hoorn op 19 mei

Geplaatst op 10 May Mon door Jacky Ruiterman

Inmiddels hebben zich 41 jeugdkeepers van SV Den Hoorn aangemeld om het tegen elkaar op te nemen in een unieke en ‘exclusieve’ Keepersbattle. Met penalty’s nemen, Shoot Out, latje trap, cijfer schieten en een originele voetgolf kunnen ze punten verdienen. Er zijn mooie prijzen te winnen zoals bekers voor de 1e, 2e en 3e plaats en de overige deelnemers ontvangen een leuk aandenken. Ook houden we een loterij met mooie (keepers)prijzen. Denk aan het originele keepersshirt, handschoenen en voetbalschoenen van Justin Bijlow (Feyenoord). Keepershandschoenen van Nick Marsman (Feyenoord), Kennith Vermeer (Los Angeles FC) , Eric Oelschlägel (FC Utrecht), Maarten Paes (FC Utrecht).

Speciale keeperstrainingen

Wie gaat er met de hoofdprijs naar huis? Dat wordt spannend. Want bij SV Den Hoorn zijn de jeugdkeepers goed getraind. Naast de trainingen die ze met hun eigen team krijgen, biedt de club speciale keeperstrainingen aan. Dat gebeurt al zo’n 3 jaar, met resultaat! Trainers en coaches zien dat het niveau van de keepers die aan de keeperstrainingen deelnemen door de goede begeleiding omhoog gaat en dat zelf spelers hierdoor enthousiast worden om ook keeper te worden. En dat kan! Jongens, meiden, het maakt niet uit of je in een selectieteam zit of niet, iedereen vanaf de JO-10 tot en met de JO-19 met de ambitie om keeper te worden of al (regelmatig) keeper is, is welkom.
Voormalig profkeeper Hans Suiker begeleidt samen met Jan Drop, Michel Plazier, Roland Zandbergen, Fausto den Heijer, Jochem Maes en Peter de Bruyn twee avonden per week (op maandag en woensdag) de trainingen. Hebben de keepers op maandag- of woensdagavond ook een training met hun team, dan gaat de keeperstraining voor. Dat lijkt misschien een zware verplichting, maar niets is minder waar. De keepers zijn erg enthousiast en laten geen week verstek gaan. De jongens en meiden worden in groepjes van 3 tot 4 ingedeeld en starten met een warming-up, gevolgd door loopcoördinatie en diverse oefeningen. De trainingen worden vaak afgesloten met een spel met wedstrijdelement waarbij de ene groep tegen de andere strijdt.

Meer zelfvertrouwen

Met de speciale keeperstrainingen wil de club de keepers beter maken en zelfvertrouwen geven. Er wordt gefocust op o.a. techniek zoals het voetenwerk, verplaatsen en springen, uitgangshouding, vangen, vallen, luchtduel, stompen, duel 1 tegen 1, trap uit de handen, werpen, doeltrap en de terugspeelbal. Alle facetten van het “keepersvak” komen aan bod.

Het beleid van SV Den Hoorn, dat in het jeugdbeleidsplan is terug te vinden, is er op gericht dat de keeper een sleutelpositie heeft en dat er van achteruit opgebouwd wordt. Dat opbouwen begint bij de keeper. Binnen het 16 meter gebied wordt de keeper getraind om ‘de baas te spelen’ en daarbuiten gebruik te maken van het overzicht dat een keeper heeft en het team te coachen.

Uniek evenement

Het is mooi om de kinderen te zien groeien in hun sport en dat speciale aandacht werkt. Jaarlijks worden er door Den Hoorn en andere clubs dagen georganiseerd waarop met name de jeugdspelers hun talenten kunnen laten zien. Met deze Keepersbattle is er aandacht voor de talenten van de jeugdkeepers van SV Den Hoorn.

Hans Suiker, Jan Drop, Michel Plazier, Roland Zandbergen, Fausto den Heijer, Jochem Maes en Peter de Bruyn