Isa Pothof naar Ajax Vrouwen

Geplaatst op 3 May Mon door Monique Schulte

Daar staat ze dan ineens potificaal op de homepage van Ajax. Voormalig jeugdlid van SV Den Hoorn; Isa Pothof. Ze heeft vorige week een overeenstemming bereikt met de Ajax Vrouwen voor een contract dat loopt van 1 juli 2021 tot en met 30 juni 2022. De 23-jarige keeper komt over van Excelsior Rotterdam Vrouwen en tekent dus nu in Amsterdam. Zelf zegt ze daarover: “Ajax is een enorm mooie club. Ze spelen altijd mee om de prijzen”. “Ik heb het idee dat ik mij hier verder kan ontwikkelen, omdat het een club is met een hele grote topsportomgeving.”.

Isa Pothof heeft de afgelopen jaren natuurlijk al eerder grote stappen gemaakt in haar ontwikkeling. Isa was lid van SV Den Hoorn van 2009 tot en met seizoen 2013. Na de jeugdopleiding bij onze vereniging vertrok Isa naar Ter Leede. Ze staat nu al enkele jaren bij Excelsior Rotterdam Vrouwen in het doel. Ook haar vader Peter heeft bij onze club een lange geschiedenis als speler van ons eerste elftal, als jeugdtrainer, hoofdtrainer én enkele jaren als hoofd Jeugdopleiding.

SV Den Hoorn is heel trots dat wederom een speler vanuit onze jeugdopleiding als profvoetballer zo’n mooie stap maakt. Isa van harte gefeliciteerd!