Verslag zaterdag 7 november SV Den Hoorn JO9-1- SV Den Hoorn JO10-1

Geplaatst op 11 November Wed door Jacky Ruiterman

Wat gebeurt er als je 2 super getalenteerde teams van verschillende leeftijden tegen elkaar laat spelen? In de week voorafgaand in ieder geval wat opmerkingen over en weer op het schoolplein. Ook tijdens de trainingen wordt er natuurlijk over gesproken. Het leukste was in ieder geval weer een “echte” wedstrijd. Athans, dat gevoel had het zeker. En dat gevoel werd versterkt door het prachtige weer en dito grasmatten. De kinderen kwamen ook weer eens in de team kledij naar de club wat het gevoel van een echte wedstrijd ook weer wat versterkte. Zoals gebruikelijk werd gestart met een korte voorbespreking, fanatieke warming-up, opstelling en GO…………De Jo10 schoot uit de startblokken en liep snel uit naar een 4-0 voorsprong. Maar toen………..hahahaha, er zijn er ook jonger die heel goed kunnen voetballen……..4-1, 4-2, 4-3, 4-4…………lichte paniek aan de kant van de JO10. Holy Moly Kwakkemoly. Trainer Roy bleef rustig langs de kant en was benieuwd hoe de JO10 dit ging oppakken. Ook Samantha was natuurlijk geinteresseerd naar het vervolg; wordt de JO9 iets te gretig nu of kunnen ze al gaan bouwen aan een voorsprong? Wie staan er nu op en gaan de kar weer in beweging zetten aan de kant van de JO10? En vanaf de kant van de JO9, kunnen ze er nu op en over? Een paar spannende minuten volgde, misschien wel doorslaggevende minuten……….Toch de JO10 die snel en vlak achter elkaar een paar doelpunten maakte en het 3e kwart alsnog met een mooie voorsprong in kon gaan. Vanaf het derde kwart was het voor beide ploegen vooral belangrijk dat ze beiden zouden blijven voetballen; ongeacht de stand. Gewoon je ding doen dus zoals ze dat tegenwoordig noemen. Echte alle lof voor de JO9 hoe ze dit hebben gedaan. Jullie zijn echt blijven voeballen, hebben kansen gecreeerd en zijn echt als team blijven spelen! En de JO10; hetzelfde voor jullie. Mooi om te zien dat jullie als team vanaf 4-4 een knop om konden zetten en een tandje bij konden schakelen.

Voetbal draait om winnen. Vandaag hebben 2 teams mogen winnen. De JO10 boekt de winst, de JO9 boekt winst qua weerstand, de JO10 boekt winst op het gebied van tot hier en niet verder, de JO9 boekt winst op het gebied van blijven knokken tot het einde………..en zo verder en zo verder.
Oh ja en de club boekt pas echt serieuze winst. Serieus niet normaal zoveel talent op 1 veldje. Gelukkig zijn de poorten van de club hermetisch afgesloten voor mannetjes met aantekenblokjes………
Veel plezier de komende week weer!
Jochem