Verslag zaterdag 7 november SV Den Hoorn JO10-3 – SV Den Hoorn JO10-4

Geplaatst op 11 November Wed door Jacky Ruiterman

Je bent geneigd een speler die wint beter te vinden of beoordelen dan een speler die verliest. Je bent geneigd een team beter te vinden dan een ander team omdat dat team wint van dat andere team. Uitslag technisch is hier ook geen speld tussen te krijgen. Maar stel je voor dat Messi bij Feyenoord zou spelen. Heeft Messi dan dezelfde kans om de Champions Leauge te winnen als wanneer hij bij Barcelona speelt? Het antwoord is natuurlijk nee en zo proberen we dan ook naar de wedstrijden te kijken. Natuurlijk is het leuk en belangrijk dat teams winnen, dat is goed voor het zelfvertrouwen en helpt waarschijnlijk ook om versneld te blijven en willen blijven ontwikkelen.  Hierbij is de rol van de trainers natuurlijk ook enorm belangrijk; altijd positief blijven, no matter what. Doorgaan, doorgaan, doorgaan. En dan de wedstrijd van vandaag. Team 3 tegen team 4. Team 3 wint. Team 4 boekt winst. Zo simpel is het. Als we inzoomen zien we hele leuke ontwikkelingen. Het niveau verschil individueel is niet groot. Vooral de effectieve manier waarop wordt omgesprongen met kansen is een groot pluspunt van team 3. Ook team 4 heb ik een hoop kansen zien creeeren waarbij net dat laatste zetje niet gegeven kon worden. Het kan gewoon niet anders dan dat de volgende wedstrijd dit soort kansen er wel een keer ingaan. En de kans is nog veel groter dat team 4 vanaf dat moment ook gewoon altijd meer doelpunten zal gaan maken. Zeg maar gevalletje als 1 schaap over de dam is……..Voor team 3 geldt dat een wedstrijd tegen een team die net zo makkelijk als zij scoren kan helpen met het opbouwen van weerstand. En zo heeft ieder team zijn of haar eigen ontwikkelpunten. Het mooie is dat de kinderen daar gelukkig niet bij stilstaan maar gewoon lekker genieten van het spel. Zalig. Het is vooral de buitenwacht die bezig is met winnen i.p.v. winst boeken.

Mijn conclusie is dat ik een hoop talentvolle spelers heb gezien.
Groet,
Jochem