Verslag zaterdag 3 oktober SV Den Hoorn J09-2 – VELO JO9-1 4-6

Geplaatst op 3 October Sat door Jacky Ruiterman

Het was bij de poule indeling al bekend dat de wedstrijd tegen VELO JO9-1 weleens de kraker uit de poule kon gaan worden. Gestreden zou er moeten worden en jawel, gestreden is er! Met Aanvoerder Koen, geblesseerde speler Milan maar opgesteld als keeper en op het bot gemotiveerde jongens werd er begonnen aan de wedstrijd onder leiding van Bas.

Waar onze spelers met acties vaak voor het doel van VELO verschenen, koos VELO door snel samenspel de diepte om dan vervolgens door Milan en in het 4de kwart door Jacob te worden afgestopt.

Verdedigend zag je spelers als Koen/Lucas/Hugo/Jessey steeds beter positie kiezen. Maar dat niet alleen, ook voorin en op het middenveld hadden de andere spelers Joep/Jacob/Mick steeds beter door hoe je VELO kunt vastzetten waardoor VELO bijna niet meer tot opbouwen kwam. Er werd vandaag dan misschien iets minder door gewisseld als normaal, maar iedere speler moest tot het uiterste gaan op de positie waarop hij speelde.

Wat leuk was om te zien, dat als Den Hoorn de bal achterin had veroverd, dan werd er tijdens het dribbelen naar voren vaak 1 of 2 man gepasseerd. Qua acties was Den Hoorn zeker de betere van de 2 teams en hadden we misschien wel recht op meer dan 4 doelpunten… aangezien we 5x paal en iets van 10x net naast/over schoten.

Maar ook VELO heeft heel veel kansen gecreëerd, soms door niet opletten van ons, soms door het gladde veld, soms door verkeerd opbouwen van ons, maar meestal door eigen samenspel van de VELO spelers.

Leuk om te vermelden, het wedstrijdverloop was vergelijkbaar met Lyra van vorig jaar.

Scoreverloop: 0-1, 0-2, 1-2 Joep, 1-3, 1-4, 2-4 Jacob, 3-4 Mick, 4-4 Mick, 4-5, 4-6.

Aan de 4-6 eindstand af te lezen hebben we verloren, maar onze jongens mogen zeker trots zijn dat ze altijd zijn blijven knokken, zelfs na een 1-4 achterstand terugkomen tot 4-4 mag er wezen!

Mooi reactie/verbazing na afloop van de trainer/coach van VELO: “zo hebben jullie echt 2 van zulke goeie teams bij Den Hoorn, wat is dat bijzonder!”. De 5 rijdende ouders van VELO waren overigens keurig op afstand op de achtergrond en hebben zich “neutraal gedragen”.

Tot volgende week thuis tegen DSO JO9-2.

Rik