Verslag zaterdag 10 oktober MVV’27 JO10-1 – SV Den Hoorn JO10-3 12-7

Geplaatst op 11 October Sun door Jacky Ruiterman

Natuurlijk spelen we een oefenwedstrijd op deze vrije zaterdag. Een weekend zonder wedstrijd is voor onze jongens immers geen goed weekend! Onze tegenstander speelt een klasse lager, maar hun coach wist ons gelijk te vertellen dat alle wedstrijden dik waren gewonnen en ze op zoek waren naar tegenstand. Nou, die konden wij wel geven natuurlijk!

De warming up werd afgewerkt, de opstelling doorgenomen, de basistactiek weer besproken. We waren er klaar voor! Maar he, wat was dat nou? De wedstrijd was amper een minuut op gang en daar lag de eerste goal in het net. In het verkeerde net wel te verstaan. Dit ging een leuke pot worden! We gaven ons natuurlijk niet gewonnen en even later lag de bal ook in het goede net. Zo ging het mooi gelijk op tot ongeveer halverwege de wedstrijd. Maar daarna werd onze organisatie slechter en lukte het niet meer om er als team te staan. Langzaam maar zeker gaven we ons gewonnen en liepen we met 12-7 verlies van het veld. Zelfs vrijwel alle penalties werden gemist.

Maar we hebben wel veel geleerd! Het belangrijkste is dat we als team blijven spelen. Juist bij een tegenstander die goed weerstand biedt is dat nog belangrijker. Doen we dat niet en gaan we voor eigen en snel succes, dan verliezen we de bal en kunnen niet scoren. Les 2 is dat bij balverlies het hele team mee moet helpen om de bal weer terug te veroveren en niet alleen de verdedigers. En dat we dan niet allemaal naar de bal gaan, maar goed onze mannetjes opzoeken om zo de aanval van de tegenstander in de kiem te smoren. Hierop hebben we al veel getraind, maar daar gaan we nog meer aandacht aan besteden. En les 3 is dat we niet opgeven, maar als mattadoren op het veld blijven staan, juist als we achter staan. Het heeft geen zin om de kopjes te laten hangen of achteraf te mopperen als de tegenstander onvoldoende afstand hield bij een uitbal.

Van dit soort wedstrijden worden we alleen maar sterker. Zo gaan we met deze lessen en een mooie pot voetbal weer het weekend in. Ik heb van het team genoten en een volgende keer staan we weer aan de goede kant van de score!

Tot maandag allemaal bij de training,