Verslag zaterdag 10 oktober DSO JO10-2 – SV Den Hoorn JO10-1 5-8

Geplaatst op 11 October Sun door Jacky Ruiterman

De “Switch”.

De “Switch” of in het Nederlands de “schakelaar” vind je overal terug. In huis, in de auto, op kantoor, in het hotel, op speelgoed, op de scooter maar niet op kinderen van 9 jaar. Als die schakelaar er wel op zou zitten dan zou ik ‘m eigenhandig aanzetten of uitzetten op het juiste moment. Dus vlak voor de wedstrijd aan en tijdens het vervoer naar uitwedstrijden bij iedereen weer uit. Helaas, die schakelaar kennen wij als mensen niet. Wat de kinderen wel hebben is ambitie, de wil om lekker te voetballen, motivatie, drive etc.. De kunst is om op het juiste moment de “schakelaar” te vinden die je in z’n vooruit zet. De coaches proberen de kinderen hierbij te helpen en begeleiden naar het moment dat ze zelf weten wanneer ze bij de les moeten zijn en wanneer ze de teugels iets kunnen laten vieren. We gaan dus niet alleen zien dat ze een schakelaar kunnen switchen maar dalijk ook nog eens kunnen gaan “dimmen”. En wat er dan gaat gebeuren………….WTF…………magic on the field. Voor nu, en leg je er gewoon bij neer, moeten we het hebben van gigantisch goede kwarten met sprankelend voetbal, om erna opeens een kwart te ervaren waarin de schakelaar of niet gevonden wordt of gewoon uit staat. Onder alle omstandigheden hebben we wel afgesproken dat we blijven voetballen. En laat voetbal nu net bestaan uit allemaal schakel momenten,  gebeurtenissen waarin je voeten moeten doen wat je hoofd bedenkt. Ook in het hoofd vinden er steeds weer schakelmomenten plaats. Kortom, een  aaneenschakeling van van alles en nog wat. De afgelopen 6 wedstrijden aanschouwend en samenvattend kom ik tot de conclusie dat er serieus goed, met de juiste intentie wordt gespeeld. Heel erg knap jongen! En vandaag? Zeer terechte overwinning maar belangrijker nog, op een voetballende manier gewonnen!
Adios,
Jochem