Topper eindigt onbeslist: SV Den Hoorn – DHC 2-2

Geplaatst op 5 October Mon door Jacky Ruiterman

Een heuse topper (beide ploegen staan tweede) vandaag in de eerste klasse B tussen twee ploegen met totaal verschillende culturen. Waar DHC dit jaar wederom de ambitie voor promotie naar de hoofdklasse niet onder stoelen of banken steekt, predikt onze SV de weg der geleidelijkheid. Anders gezegd: “DHC móet en Den Hoorn mág. In het eerste deel van de wedstrijd was hier trouwens weinig van te merken!

Moet wel eerst nog gezegd worden dat de ambiance (zonder toeschouwers in deze “corona-tijd”) natuurlijk niet was zoals gewenst tijdens een pot als deze. Je zou bijna zeggen dat DHC hierdoor in het voordeel was, zij spelen immers aan de Bras tweewekelijks in een vergelijkbaar decor.

Gingen de groen-zwarten nerveus van start, de jonge ploeg van trainer Sieme Zijm knalde, met harde wind mee, zeer voortvarend uit de startblokken. Al in de tweede minuut lepelde Noah Barends, na sterk druk zetten van Den Hoorn, de bal prachtig over de keeper van DHC. 1-0.

De stiekem aanwezige mini-ultra’s (buiten de hekken, op de parkeerplaats) hadden hun vuurwerkpotten dus niet voor niets meegenomen! Voordat de rook goed en wel was opgetrokken lag ook de volgende er al in. De linksback van DHC probeerde iets te nonchalant een hoge bal te controleren. Tino was er als de kippen bij, controleerde wél en omspeelde de keeper. 2-0 binnen tien minuten…wat een weelde!

Tussen goal één en twee in ging Donny overigens nog geblesseerd van het veld (Mo kwam er in). De eerste geluiden zijn niet echt positief…Heel veel sterkte en hopelijk een snel herstel Donny!

Opvallend op zo’n leeg sportpark, was het oeverloze geschreeuw van de spelers en trainer van DHC richting de scheids (wat ben ik blij dat wij wél een beschaafde trainer hebben). Het wierp z’n vruchten af, de scheids en z’n collega met vlag hadden regelmatig een groen-zwarte bril op. In de twaalfde minuut ging DHC, niet voor de laatste keer vanmiddag, opzichtig voor een pingel en was Mo de ongelukkige die toevallig in het duel zat. De scheids stond er bovenop en gaf de elfmetertrap. 2-1. De rest van de eerste helft (nog een half uur!) verliep vrij éénzijdig. Een aantal gevaarlijke kansen voor het steeds beter voetballende DHC, geen voetbal meer van Den Hoorn.

De “wind tegen” in de tweede helft deed Den Hoorn zichtbaar goed. In plaats van de lange bal naar voren (die alleen in de eerste tien minuten van het duel zeer effectief was) begon het spel weer op iets van voetbal te lijken. Na een minuut of tien was het toch weer DHC dat leek te scoren…de grens vlagde echter (terecht) voor buitenspel. Een paar minuten later was het wel raak. De koud ingevallen handige nummer 12 van DHC profiteert van slecht uitverdedigen en schiet de 2-2 er in. Na een kwartier maakte de keeper van DHC, in een mooie aanval van Den Hoorn, hands buiten “de 16”. De scheids én de grens wilden het beiden niet zien. Ook zagen ze vlak daarna gelukkig geen overtreding tegen de makkelijk vallende, hierboven nog handig genoemde, nummer 12 van DHC. Den Hoorn zou de wedstrijd uiteindelijk eindigen op 6 (!) gele kaarten waarvan drie voor praten….zonde. Ook DHC kreeg er twee, alleen deelden zij er twee behoorlijke beuken voor uit. Lemar kwam er 25 minuten voor tijd in voor Sem, beiden hadden ze het lastig tegen de lepe rechtsbuiten van DHC. Gelukkig werd ook hij gewisseld.

In de laatste tien minuten, met Kensley nog voor Tino, waren er plotseling grote kansen aan beide kanten. Tigo werd weggestuurd en schoot de bal na een mooie aanval hard in het zijnet. Aan de andere kant werd een doelpunt van de slim spelende, bonkige spits van DHC afgekeurd vanwege buitenspel. In de negentigste minuut nog een mooie aanval van Den Hoorn. Het schot van Mark werd gestopt. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een gevaarlijke corner van de gasten uit Delft. Daarna was het over met het billenknijpen.

Conclusie: Den Hoorn startte sterk waarna DHC het initiatief het grootste deel van de eerste helft overnam. Ook in de tweede helft was DHC de meest voetballende ploeg maar pikte Den Hoorn zeker z’n kansjes mee. Met de 2-2 kreeg Den Hoorn loon naar werken. Met 5 uit 3 en een gedeelde 3e plaats staan we er toch maar weer mooi bij.

Uw verslaggever van de dag, EH

Foto`s: Aad van der Knaap, Haaglanden Voetbal