Terugblik seizoen 1979-1980

Geplaatst op 2 October Fri door Joeri Doomernik

Het is dit seizoen 40 jaar geleden dat  het   1e elftal  van de sv den Hoorn toentertijd kampioen werd van de  4e klasse  der KNVB  afdeling west 2.

Dit elftal dat volgens velen  wellicht het beste elftal ooit is geweest van de sv den Hoorn.

Het kampioenschap kwam tot stand met maar één verliespartij en vijf keer een gelijkspel.

Drie seizoenen daarvoor werd er een elftal klaargemaakt door trainer Anton van Bommel deze heeft de basis gelegd voor het succes, met de komst van Cor van Galen ging er een andere wind waaien in positieve zin samen met zijn vrouw zorgde hij voor een prima sfeer de dames werden bij de groep gehaald en er werd na de thuiswedstrijden een hoek in de kantine vrijgehouden waar spelers en vrouwen bij elkaar konden zitten,  mede daardoor was het contact met de supporters  zo vlak na de wedstrijden een goede zaak, soms  kreeg je schouderklopjes uitgedeeld of er werd je op niet mis te verstane wijze duidelijk  gemaakt dat het volgende keer toch echt  beter moest.

Door deze sfeer en het feit dat we met twee stuks vaste wisselspelers werkte wat uiteraard een luxe was die in de jaren daarvoor en daarna niet meer voorgekomen zijn wij hebben er in ieder geval veel aan gehad.

Dieptepunt dat jaar, als je daar over mag spreken, was de uitwedstrijd tegen Oliveo  maar liefst 2000 toeschouwers waren op de wedstrijd afgekomen en na een bloedstollende partij dropen we af 1-0 voor de thuisclub die daardoor de achterstand op de ranglijst terugbracht tot twee punten, de resterende partijen bleven wij punten pakken en Oliveo punten verspelen zodat we kampioen werden met een voorsprong van zeven punten.

Hoogtepunt de kampioenswedstrijd thuis tegen Postalia wederom 2000 toeschouwers langs de lijn werd deze wedstrijd met 5-0 gewonnen en kon de oude brandweerwagen uit de stalling gehaald worden voor een ereronde door het dorp, afsluiting van een geweldig seizoen.