Verslag zaterdag 26 september Concordia JO10-1 – SV Den Hoorn JO10-1 8-5

Geplaatst op 27 September Sun door Jacky Ruiterman

Je kan banden wisselen, tanden wisselen, van baan wisselen, geld wisselen, van helft wisselen, maar ook van posities wisselen. Dus de ene week verdediger of middenvelder en de andere week aanvaller of middenvelder. Sommigen vinden het daarnaast ook nog leuk om te keepen. Het doel van het wisselen van posities is dat alle spelers uitvogelen waar ze het beste tot hun recht komen, wat ze het leukste vinden om te doen, maar ook om ze ontwikkelen tot een nog betere voetballer. Als je je autoband niet goed wisselt heb je een serieus probleem, tanden wisselen is iets wat de natuur voor je doet, maar wisselen van positie is iets wat we met z’n allen hebben afgesproken. Een uiteindelijke verdediger krijgt meer techniek, gevoel voor positie in het veld als hij ook op het middenveld speelt of in de aanval. Ook vandaag en de rest van het seizoen blijft dat de werkwijze. Heeft dat ons vandaag de das om gedaan? Ik denk het wel. Concordia hanteerde een vaste opstelling. Eigenlijk op alle posities hadden ze ook goede spelers. Dus, des te knapper het van jullie is hoe jullie hebben gevoetbald! Na kwart 1 en kwart 2 een meer dan verdiende voorsprong van 2-5. Kwart 3 zorgde voor de ommekeer in de wedstrijd. Een paar tegendoelpunten zorgde voor een 5-5 stand. In kwart 3 waren we met z’n allen even onze posities kwijt. Het laatste kwart hadden we het zwaar, maar bleven vechten voor een overwinning. Kansen welke wij niet wisten te benutten benutte de tegenstander wel. Is dat erg? We verliezen en dat is jammer. Maar we hebben inclusief het wisselbeleid aangetoond dat we zelfs dan minimaal gelijkwaardig zijn aan een tegenstander als Concordia JO10-1. Wat kan beter? Natuurlijk zouden we meer kansen kunnen benutten, maar belangrijker nog, soms andere keuzes maken. Zoals ik vorige week al aangaf gaat het om de intentie welke jullie hebben en daar zit het wel snor mee.
Hele leuke wedstrijd jongens, goed gespeeld en tot komende week.
Jochem