Verslag zaterdag 19 september Semper Altius JO10-1 – SV Den Hoorn JO10-1

Geplaatst op 21 September Mon door Jacky Ruiterman

Uitslag 5-12
Intentie
Intentie is het voornemen een handeling te verrichten. Het gaat daarmee vooraf aan gedrag, al wil dit niet zeggen dat elke intentie ook daadwerkelijk verricht of volledig uitgevoerd wordt. Indien een voorgenomen handeling niet voltooid wordt, is er sprake van een poging.

Dat gezegd hebbende kom ik bij het verslag van deze wedstrijd. Vandaag hadden we net als afgelopen weken de intentie weer lekker te gaan voetballen. De familie Imai had de intentie om in 1x naar het juiste adres te rijden. Hier bleef het bij een poging. Aangekomen op het prachtig aangelegde sportpark van Semper Altius had de suppoost de intentie om ervoor te zorgen dat iedereen netjes de uitgepijlde looprichting hanteerde. De intentie was goed, de autoritaire wijze van uitleggen zorgde bij sommigen voor lacherig gedrag. Hier kan ik beamen dat de intentie door de spelers en ouders van Den Hoorn werd uitgevoerd. Klasse dames en heren. Dan de wedstrijd. Was is onze intentie? VOETBALLEN. Wat is het dna van dit team? Met welke intentie proberen wij te voetballen? Onze spelers gaan het steeds beter begrijpen. Welke intenties hebben we gezien: Goede veldbezetting bij balbezit, snel en effectief omschakelen, op het juiste moment druk zetten, juiste veldbezetting bij balverlies, acties maken met controle over de bal, samenspelen, schieten. En dan komt ie……….de intentie zien we duidelijk terug, de uitvoering wordt ook vaak succesvol uitgevoerd maar leidt logischerwijs niet altijd tot een doelpunt of succesvolle onderschepping. Veel intenties stierven in schoonheid en bleven dus pogingen. Onze intentie is om vaker tot een succesvolle uitvoering te komen. Ok winnen is leuk, maar winst boeken m.b.t. de intentie, dat is waar het steeds om gaat. Vandaag sloegen we af en toe door in het schieten van afstand of het doorvoeren van dribbels. Hier was jullie intentie misschien wel goed, maar soms moeten we dan een andere intentie overwegen. Dus niet te snel schieten of eerder samenspelen. We leren dus steeds beter niet alleen met onze voeten te spelen, maar onze slimme koppies erbij te betrekken.
Ik wilde bijna een man of the match in het verslag opnemen maar heb besloten het niet te doen. Waarom niet? Omdat het gaat om de goede intenties die jullie allemaal hebben. Jullie laten allemaal het juiste gedrag zien; leergierig en doorzettingsvermogen!
We hebben het dus steeds over intenties en de juiste intentie kiezen. Misschien denken jullie nu dat dit een te technisch verhaal wordt. De trainers zien dat de meeste jongens toe zijn aan de volgende stap en het leuk vinden om op deze manier uitgedaagd te worden.
Maandag weer trainen. De trainers blijven jullie uitdagen zodat jullie steeds makkelijker de juiste intentie op het juiste moment succesvol kunnen voltooien!
Proficiat met deze overwinning! Tot op de training.
Volgende week weer een verslag die gewoon gaat over groen gras, een bal en een pot voetbal.
Jochem