Goeie seizoenstart SV Den Hoorn

Geplaatst op 25 September Fri door Jacky Ruiterman

Begin maart 2020 speelde SV Den Hoorn voor het laatst een competitiewedstrijd. Hillegersberg werd toen ruim verslagen en iedereen weet dat we daarna een tijd lang niets meer konden doen. Inmiddels is er één en ander veranderd, maatregelen zijn genomen om zo veilig mogelijk met elkaar op het sportpark te verblijven. Corona blijft nog altijd levensgevaarlijk. Nu hebben we in de poule van ons eerste elftal ook aardig wat veranderingen. De ploegen die in maart bovenaan stonden, die mochten naar de hoofdklasse en Vlissingen stopte met zondagvoetbal. Een aantal Brabantse verenigingen zijn toegevoegd en zo moeten we zelfs een paar keer helemaal naar Tilburg.

Op zondag 20 september was Unitas’30 te gast op ons fraaie sportpark. Met Sieme Zijm als nieuwe trainer begon Den Hoorn voortvarend aan de wedstrijd. Na twee minuten kopte Donny, na een vrije trap van Noah Hes, de bal snoeihard achter de doelman uit Etten-Leur. Dat beloofde wat voor de rest van deze middag. Toch speelde DH daarna ver onder hun niveau, veel foute combinaties en regelmatig erg slordig. Een gele kaart voor een speler van beide ploegen was tot aan de 45e minuut eigenlijk het enige wat ik kon noteren, op een paar kleine kansjes na, redelijk verdeeld over DH en Unitas. In de 45e minuut kwamen we op toch 2-0 door Noah Barendse en daar dachten we lekker mee te gaan rusten. Echter nog geen minuut later scoorde onze gasten ook, al was er volgens mij duidelijk sprake van buitenspel.

Na de thee kreeg Unitas al snel een mogelijkheid op de gelijkmaker en na 15 minuten was er een blessure bij de scheidsrechter. Het werd vrij snel duidelijk dat hij niet verder kon en er moest een vervanger komen. Even na 16.00u kon de wedstrijd weer hervat worden en kort daarna was het 2-2. Tien minuten voor tijd scoorde Tygo Kok het winnende doelpunt en zo konden we gelukkig de eerste drie punten noteren.

Komende weekend gaan we op bezoek bij Boshuizen FC, zij verloren de eerste wedstrijd van Zwervers CVV.

Uw verslaggever van de dag, AD

Foto’s: Alex Pronk, Haaglanden Voetbal