Verslag zaterdag 29 augustus 2020 SEV JO14-1 – SV Den Hoorn JO14-2 1-9

Geplaatst op 31 August Mon door Jacky Ruiterman

Een kwartiertje voordat we zouden verzamelen liep ik het sportpark van SV Den Hoorn op om ook even naar mijn jongste zoon te kijken. En daar zag je dat vrijwel iedereen het gevoel deelde dat ik ook had: lekker, we mogen weer! Nog wel wat anders dan anders met alle maatregelen, maar we hadden na bijna een half jaar alleen maar trainen in ieder geval uitzicht op een echte wedstrijd, uit tegen Sport En Vriendschap uit Leidschendam voor de beker.

Tijdens de noodgedwongen korte warming up regende het nog, maar bij de aftrap was het droog en brak de zon door. Met drie afwezigen en twee invallers, en na één week trainen begonnen we aan de wedstrijd, gadegeslagen door ongeveer evenveel toeschouwers als bij de Champions League finale van de week ervoor. Want we mogen weer volop voetballen, maar het blijft een rare tijd.

Terug naar het veld. Al na een paar minuten kregen we een hoekschop, die door de tegenstander in eigen doel werd gewerkt, en zo werd het 0-1. Al snel viel ook de 0-2, en kon de coach en schrijver dezes lekker achterover leunen. Niet dat SEV nu zo’n slechte ploeg had, maar wij waren echt een maatje te groot, vaak ook letterlijk. Het voordeel dat ons team eigenlijk vrijwel intact is gebleven was goed te zien: onze jongens vonden elkaar weer snel, en het balletje ging vlot van voet tot voet. Helemaal niet slecht met slechts twee trainingen in de benen na ruim vijf maanden zonder wedstrijden.

Met een paar snelle counters en goed uitgespeelde aanvallen werd de rust met 0-6 bereikt. Na wat verwarring rondom de limonade door alle regels (wel in de kleedkamer, niet in de kleedkamer, wel halen aan de bar … uiteindelijk loste de coach van SEV het prima op) konden we weer fris aan de tweede helft beginnen.

In de tweede helft was het wel wat minder. We moesten regelmatig wisselen vanwege pijntjes. Duidelijk is dat we nog aan de conditie moeten werken, maar dat gaat ons natuurlijk gewoon lukken. Uiteindelijk liepen we weg naar 0-9, waarna SEV nog de eretreffer maakte. Eindstand 1-9.

Wat leer je nu van zo’n wedstrijd? Om eerlijk te zijn was de overwinning terecht, maar de uitslag wat geflatteerd. SEV kreeg een handvol kansen, maar benutte er slechts één. Conclusie is dat we nog wat werk te verzetten hebben, maar gelukkig ook dat de basis goed is, en dat er met genoeg inzet een mooi seizoen voor ons ligt. De coach is in ieder geval niet ontevreden. En onze oud-teamgenoot die vandaag inviel ook niet (hij kon ons toch niet missen): dankzij zijn hattrick heeft hij een broodje bij één van onze trainers verdiend.

Volgende week verder, thuis tegen RKDEO. Tot dan!