Nieuw seizoen, nieuwe ronde…..

Geplaatst op 18 August Tue door Monique Schulte

Nieuwe seizoen, nieuwe ronde….

Beste leden,

Het nieuwe seizoen staat voor de deur. Wat hebben we het gemist. Na een lange periode zonder voetbal, een korte zomerstop en de grote vakantie is het gelukkig voor iedereen weer mogelijk om binnenkort weer te voetballen. De trainingen worden langzaam maar zeker hervat. En toch is het anders. Alles? Alleen de wedstrijden gelukkig niet. Eromheen is alles veranderd.

In de hele wereld maakt iedereen zich grote zorgen over de stand van Corona. Er gaan nog steeds heel veel mensen dood en nog veel meer mensen raken besmet. De maatregelen worden in heel Europa weer strenger, en er komen weer meer oranje en rode landen. Ook in Nederland stijgt de besmettingsgraad en waarschuwt het kabinet en het RIVM voor mogelijk tweede golf.

Het goede nieuws is dat we afgelopen weken op de club met verschillende mensen bezig zijn geweest om te bekijken hoe we zo veilig mogelijk kunnen opstarten en alle leden weer te laten voetballen. Dat is een hels karwei. En ondanks dat we liefst terug zouden willen naar ‘ervoor’ hebben we te maken met heel veel strenge aanvullende regels waar we ons met zijn allen aan moeten houden. En daar zijn ook nog wel wat vrijwilligers bij nodig dus melde je ajb aan.

Het sportpark is op wedstrijddagen open voor supporters maar we stimuleren het niet, want we moeten met elkaar nu eenmaal zoveel mogelijk drukke plaatsen vermijden. De kantine is wel open maar bij voorkeur niet voor grote groepen of langdurig verblijf en mét registratie van bezoekers. Hoe vervelend ik het ook vind, maar we gaan absoluut nog niet stimuleren om er een gezellige boel van te maken op de club. Er wordt door ons de komende tijd juist streng ingezet op het volgen van de Corona maatregelen. Belangrijkste is echt: houd 1,5 m afstand!

Ondanks dat we weer gaan starten is het risico van Corona nog zeker niet uit de lucht. Onze eerste prioriteit bij SV Den Hoorn is te zorgen dat we met zijn allen zo veilig mogelijk kunnen voetballen. De rest komt hopelijk later ook weer terug. Lees de instructies op de site goed door en bij vragen weet je me te vinden.
We rekenen op jullie begrip, geduld én medewerking.

Namens bestuur SV Den Hoorn
Frank van Mil (vz)