Huiswerkbegeleiding bij S.V. Den Hoorn

Geplaatst op 14 August Fri door Monique Schulte

Huiswerkbegeleiding bij S.V. Den Hoorn

Vanaf schooljaar 2020/2021 heeft S.V. Den Hoorn een samenwerking met M2 Dubbele Leerkracht. Zij verzorgen brugklas- en huiswerkbegeleiding op de vereniging.

Marijke Zijm en Melanie Solleveld geloven in de combinatie van sport én leren. Daarom zijn zij in 2018, onder de naam M2 Dubbele Leerkracht, met huiswerkklassen en brugklasbegeleiding begonnen. Beiden hebben jarenlange ervaring in het onderwijs. Vanuit de praktijk weten zij dat sport én leren een krachtige combinatie is. Sport zorgt voor ontspanning en nieuwe verbindingen in de hersenen, waardoor de schoolprestaties verbeteren.

Er wordt tegenwoordig best veel van kinderen verwacht. Op school, bij sportverenigingen. Clubs willen graag dat kinderen iedere training aanwezig zijn. Als de prestaties op school achterblijven gaat dat botsen. Ouders gaan dan ingrijpen en dat gaat ten koste van de sport en plezier van het kind.

Iedere maandagmiddag zijn zij aanwezig in de kantine van S.V. Den Hoorn vanaf 15.00 uur tot 18.30 uur met de huiswerkklas. De huiswerkklassen zijn gericht op het leren plannen, maken van huiswerk en het leren voor toetsen.
Afhankelijk van de wens en behoeften kunnen kinderen na schooltijd inlopen. Er wordt wel serieus gewerkt, het is niet even een halfuurtje aanwaaien voor de training. Marijke en Melanie zorgen er niet voor dat al het huiswerk gemaakt is, maar wel dat er een planning voor de hele week ligt.

De huiswerkbegeleiding is voor alle opleidingen, van VMBO tot VWO. Ook leerlingen uit groep acht van het basisonderwijs zijn welkom. Er is ook de mogelijkheid om bijles te krijgen, deze kan eventueel gecombineerd worden met de huiswerkklas maar wordt ook thuis en online geboden. M2 Dubbele Leerkracht hanteert kleine groepen i.v.m. de begeleiding en aandacht.

VOL = VOL. Voor prijzen en aanmelden kunt u terecht op www.m2dubbeleleerkracht.nl.