Corona protocol SV Den Hoorn

Geplaatst op 18 August Tue door Monique Schulte

Corona protocol SV Den Hoorn versie: 18 augustus 2020

Gelukkig voor iedereen is het weer mogelijk om te starten met voetballen. De trainingen worden langzaam maar zeker hervat. Ondanks dat we weer gaan starten, zullen we ook bij SV Den Hoorn maatregelen moeten nemen die ervoor zorgen dat we met zijn allen zo veilig mogelijk kunnen sporten de komende tijd.
Hieronder volgen een aantal instructies:

ALGEMEEN
• Volg de algemene richtlijnen van het RIVM. Voel je je verkouden of hoest je blijf thuis. Is iemand uit je huishouden verkouden of met Corona, blijf thuis.
• Was je handen goed en veel en blijf 1,5m uit elkaar (>18 jaar).
• Kom je uit een land waar het RIVM code oranje of rood voor afgeeft wordt je geacht minimaal 10 dagen in thuisquarantaine te gaan en in alle gevallen NIET naar de club
te komen. Geef dit door aan je leider of trainer. Doe je dit toch dan loop je de kans dat je je hele team en eventueel zelfs nog wel een groter deel van de club daarmee dupeert. Zie
hiervoor: https://www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/coronavirus-veelgestelde-vragen-reizen-naar-het-buitenland

TRAININGEN (DOORDEWEEKS)
• Check regelmatig het actuele training- en kleedkamerschema op de site!!!!!
• Bij de trainingen voor jeugdleden tot en met JO12 kan voorlopig geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers, dus thuis omkleden en douchen.
• Bij de trainingen voor jeugdleden vanaf JO13 wordt alleen gebruik gemaakt van de kleedkamers door de teams die zich daarvoor hebben opgegeven.
• Wij vragen ouders en begeleiders hun kinderen zoveel mogelijk op de fiets en zelfstandig naar het sportpark te laten komen. U wordt verzocht om het kijken bij de training van uw kind
zoveel mogelijk te beperken. Boven de 18 jaar altijd 1,5 m afstand tot elkaar en tot de jeugd.
• Iedereen >18 jaar, fietsen en ook alle scooters parkeren buiten het hek tussen de aangegeven hekken (zie bordjes).
• Op vrijdag kunnen de overige senioren (3-10) voorlopig om de week gebruik maken van de kleedkamers. Dus in de even weken, teams 4, 6, 8 en 10 en in oneven weken de
teams 3, 5, 7 en 9.
• Volg te allen tijde de instructies van de Corona begeleiders (hesje) op.

WEDSTRIJDEN (ZATERDAG)
• Op wedstrijddagen (zaterdag) zijn er GEEN kleedkamers beschikbaar voor jeugd tot en met JO15 (uitgezonderd selectieteams JO13-1, JO14-1 en JO15-1). Dit geldt voor
eigen teams, maar ook voor de tegenstander.
• Kinderen van JO16 en JO17 kunnen in 1 kleedkamer met max. 1 begeleider. De jeugd JO18 en ouder verspreidt zich over 2 kleedkamers.
• Wedstrijdbesprekingen JO18 en ouder mogen niet met 1 team in 1 kleedkamer gehouden worden. Zoek een plekje buiten of op de tribune.
• Kom zo laat mogelijk naar het sportpark, neem eigen bidons mee. Er wordt geen limonade geschonken in de rust.
• Geen high fives of handen schudden bij doelpunten of na afloop van de wedstrijd.
• Ook in de dug-out moeten volwassenen op 1,5 m afstand zitten of ga buiten de dug-out staan.
• Op wedstrijddagen zijn supporters welkom maar ook dan geldt, voorkom risico’s en vermijd de drukte. Houd 1,5 m afstand. Mocht je tot een risicogroep behoren kom dan
NIET naar het sportpark zodat we het beheersbaar houden.
• Geforceerd stemgebruik, zingen, schreeuwen of spreekkoren langs het veld, is niet toegestaan.
• Het rood-wit gemarkeerde deel op de tribune is niet toegankelijk.
• Houdt u zich te allen tijde aan de routing op het sportpark en blijf óók in de hal en op de trap minimaal 1,5 m van afstand elkaar.
• Let op bij uitwedstrijden: iedere club treft andere maatregelen: verdiep je erin en zorg ook daar dat je kort van tevoren arriveert en na afloop snel weer naar huis gaat.
• Voor vervoer naar uitwedstrijden geldt een mondkapjesplicht in de auto voor volwassen en kinderen >13 jaar.

SCHEIDSRECHTERS
• De clubscheidsrechters kunnen op zaterdag geen gebruik maken van de kleedkamers. Graag thuis omkleden en douchen.
• Er mogen maximaal 2 KNVB scheidsrechters in 1 scheidsrechterkleedkamer.
• Er is geen speciale ruimte voor scheidsrechters in de rust. Gevraagd wordt om voorlopig buiten of op de tribune plaats te nemen.

WEDSTRIJDEN (ZONDAG)
• De overige seniorenteams spelen 10.30 uur of 14.00 uur thuis. Een half uur na afloop van de wedstrijd moet de kleedkamer leeg zijn voor het volgende team of de schoonmaak (na 16.15
uur).
• Elk team krijgt twee kleedkamers tot zijn beschikking zodat iedereen op 1,5 m afstand van elkaar kan zitten. Houd ook in de doucheruimte 1,5 m afstand.
NIET naar het sportpark zodat we het beheersbaar houden.
• Lees voor wedstrijden van het eerste elftal de aparte instructies op de site.

KANTINE
• In de kantine wordt u een zitplaats toegewezen. Er zijn ±70 zitplaatsen. Kunt u niet zitten dan wordt verwacht dat u naar buiten gaat.
• Tafels mogen in de kantine of op het buitenterras niet worden verplaatst.
• Iedereen die in de kantine gaat zitten wordt gevraagd zich te registreren met naam en telefoonnummer (óók na afloop van een training!).
• We zullen voorlopig een beperkt assortiment voeren. Bestellingen bij de bar zoveel mogelijk voor een hele groep doen en 1 persoon per bestelling. Wacht op 1,5 m van de ander. U kunt
ALLEEN pinnen en NIET met contant geld betalen.
• Op tafel staat ontsmetting en papieren doekjes. Wilt u voor het verlaten van de tafel zelf uw etenswaren en bekers opruimen en de tafel ontsmetten.
• Houdt u zich te allen tijde aan de routing op het sportpark en blijf óók in de hal en op de trap minimaal op 1,5 m afstand van elkaar.

Wij rekenen op de medewerking en begrip van iedereen. Alleen dan kunnen we de komende tijd wedstrijden blijven organiseren en daarbij toeschouwers ontvangen. Laten we er met elkaar weer mooie wedstrijddagen van maken!

Bestuur SV Den Hoorn

Zie de kleedkamerindeling Kleedkamerindeling