Donny van den Bos technisch manager SV Den Hoorn

Geplaatst op 11 June Thu door Monique Schulte

Donny van den Bos, jarenlang speler en aanvoerder van het eerste elftal van de club uit Midden Delfland neemt, na één jaar als assistent trainer op het veld te hebben gestaan, een hele nieuwe stap als technisch manager bij de rood-witten.

De club uit Den Hoorn maakt de laatste jaren een enorme groei door. Niet alleen in het aantal leden (ruim 1.200) maar ook op technisch en organisatorisch vlak. De jeugd selectie elftallen van de plaatselijke vereniging spelen allemaal minimaal op hoofdklasse en divisie niveau en het hoogste jeugdelftal JO-19 speelt zelfs in de derde divisie. De club staat in de TOP 200 van hoogst spelende amateurclubs momenteel op plek 67.

De nieuwe functie van technisch manager past helemaal bij de ambitie van de vereniging. Deze technisch manager heeft de focus op de senioren selectie en zal daarbij leiding gaan geven aan de technische aspiraties van de selectie. De technisch manager coördineert de technische commissie senioren en neemt samen met de hoofd jeugd opleiding Edger Kuntz en het bestuurslid technische zaken Bert-Jan Nolden plaats in het technisch hart overleg van de club.

Het eerste elftal van SV Den Hoorn komt inmiddels uit in de eerste klasse zondag en staat bekend om het attractieve voetbal met een groot aandeel spelers van eigen bodem. De stap van de jeugd naar de senioren is een hele belangrijke, weet ook Van den Bos: “Ik ben de afgelopen jaren jeugdtrainer geweest van vele selectie elftallen. De jongens die ik toen getraind heb staan nu inmiddels klaar om in de hoofdmacht uit te komen. Daarom is het extra leuk dat deze functie op dit moment komt”. Van den Bos is inmiddels zo ingewijd bij de club en woont zelfs sinds kort ook in het dorp dat dit voor hem een hele natuurlijke keuze was: “Ik heb heel veel zin om mijn ervaring en netwerk in de amateurvoetbalwereld verder in te zetten voor SV Den Hoorn, de club waar ik me sinds het moment van binnenkomst helemaal thuis voel”.