Selfie van de week: Randy de Jong en Jeffrey Boot

Geplaatst op 11 May Mon door Jacky Ruiterman

Randy (hoofdtrainer) en Jeffrey (assistent-trainer) geven dit seizoen samen met Luuk Bremer training aan O13-1. Volgend seizoen gaat dit trainersduo samen over naar O14-1. Randy geeft ondertussen al 4 jaar training aan de jeugd waarvan 1 jaar als hoofdtrainer, Jeffrey geeft al 2 jaar training aan de jeugd.

Beide heren waren dan ook erg blij wanneer ze het nieuws kregen dat hun team weer mochten gaan trainen en zij dus ook weer het veld op mochten. Alleen was het meteen omschakelen want alle trainingen moeten totaal anders dan ervoor worden gegeven. 1,50 meter trainingen, wat doe je dan? Je wilt zoveel, maar kan en mag zo weinig. Het echt wedstrijdgericht trainen, positiespel en partijen, is niet mogelijk. Wat ze nu vooral doen zijn pass/trap vormen die eindigen in een afmaakvorm of een krachtoefening. Voor de variatie doen ze ook spelletjes tussendoor. Het maakt het extra lastig dat dit de leeftijd is waar weinig was veranderd, de kinderen mochten nog gewoon buitenspelen. Hierdoor merken de trainers dat de kinderen zelf ook moeite hebben met de 1,5 meter afstand, maar wel heel blij zijn dat ze weer mogen trainen. Doordat er duidelijke afspraken zijn gemaakt kunnen ze weer lekker sporten, fit worden en plezier hebben en dat is het belangrijkste.

Naast het trainen van de jeugd doen ze nog veel meer voor de club. Denk aan het sponseren van de kantine of een bardienst draaien. Hiernaast organiseert Jeffrey ook het E & F-kamp en zit in de activiteitencommisie. Randy maakt dit seizoen ook zijn rentree om zelf weer te gaan voetballen, na een jaar niet-spelend lid zijn te geweest. Beide gasten hebben al jaren bij Den Hoorn gevoetbald, dus een hart voor de club is er wel.