We gaan weer lekker trainen

Geplaatst op 26 April Sun door Monique Schulte

Vanaf 29 april a.s. gaan we weer lekker trainen.
LEES ONDERSTAAND GOED DOOR!

Het kabinet heeft afgelopen week bepaald dat de Corona-maatregelen voor buitensporten versoepeld gaan worden. Dat betekent dat we weer georganiseerd in teamverband kunnen gaan trainen. Maar we blijven voorzichtig en houden ons aan de regels:

• Er mag weer getraind worden in georganiseerd verband voor spelers/speelster tot en met 18 jaar.
• Spelers tot en met 12 jaar (8:8) mogen elke oefening doen omdat ze geen 1,5 meter afstand hoeven te houden. Ze mogen dus ook onderlinge partijtjes spelen.
• Spelers van 13 tot en met 18 jaar (11:11) mogen alleen trainingsoefeningen doen waar 1,5 meter afstand wordt gehouden.
• Behalve de onderlinge partijtjes voor spelers tot en met 12 jaar worden er geen wedstrijden en geen toernooien gespeeld.

Op basis hiervan willen wij de volgende afspraken maken:

• De jeugdteams kunnen weer gaan trainen vanaf woensdag 29 april a.s..
• Er komt een aangepast trainingsschema op de site dus let goed op wanneer jouw team traint.
• Ouders zijn niet toegestaan op het sportpark. Zij blijven buiten het toegangshek.
• De kantine en de kleedkamers zijn gesloten en er zijn dus ook GEEN toiletten toegankelijk.
• De trainingen zijn vrijblijvend. Als spelers liever thuisblijven of ouders de kinderen liever thuis houden is dat geen probleem. Laat dat dan wel aan de trainer weten.
• Aan trainers wordt gevraagd of ze de trainingen willen geven. Als ze dat niet willen doen snappen wij dat ook. Daar gaan we dan alternatief voor zoeken.
• Alle teams trainen maximaal 2x per week. Daardoor kunnen we de veldbezetting halveren en is extra veiligheid gegarandeerd. Het kan dus gebeuren dat er maar 1x getraind wordt, het is even niet anders en we rekenen op jullie begrip.
• Teams in de leeftijdscategorie t/m 12 jaar (O8 t/m O12) kunnen alle oefeningen doen die ze vóór de Corona-crisis ook deden. Ook onderlinge partijtjes zijn toegestaan.
• Voor de teams in de leeftijdcategorie 13 t/m 18 jaar (O13 t/m O19) zullen trainingen worden gedaan met oefeningen waarbij een afstand van 1,5 meter wordt aangehouden. Dus géén duels en partijvormen.
• Alle spelers en speelsters houden 1,5 meter afstand tot de trainers en begeleiders.

Hygiëne en gezondheid

• Kom NIET naar de club als je jezelf niet lekker voelt of als één van de gezinsleden klachten heeft of recent positief getest is op Corona (COVID-19).
• Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet.
• Was voor de training thuis je handen met water en zeep, minimaal 20 seconden.
• Douchen doen we thuis en niet op het sportpark.
• Vermijd het aanraken van je gezicht en schud geen handen.
• Neem zelf een bidon of flesje met water mee. Neem deze ook weer mee terug.
• Tussen alle trainingen door worden de materialen continue gereinigd.
• De AED en EHBO materialen zijn aanwezig bij nood.

Logistiek

• Check voordat je naar de club gaat op welk veld je gaat trainen (dit kan afwijken van de situatie die je gewend bent).
• Kom niet eerder dan 10 minuten voor de training naar het sportpark. Eerder word je niet toegelaten.
• Volg de instructies op van de begeleiders (met hesjes) en trainers op.
• Er is een plattegrond van de routing gemaakt (check deze voor jouw situatie).
• Kom allemaal zoveel mogelijk ALLEEN op de fiets.
• Eventuele begeleiders fietsen tot het 1ste grote toegangshek van de parkeerplaats en keren dan weer om. Niet op de parkeerplaats blijven staan.
• Er is een aanrijdroute voor auto’s (Kiss&Ride) voor halen/brengen. Dus NIET parkeren.
• Er is een aparte fietsenstalling voor begeleiders en trainers BUITEN het hek (zie plattegrond).
• LET OP: ook de scooterstalling is BUITEN het hek. Hier zijn geen camera’s. Mocht je dat niet vertrouwen, kom dan op de fiets.
• Spelers parkeren hun fiets binnen het hek van de club. Rijd zoveel mogelijk naar achteren door en loop via de aangegeven routing naar jouw trainingsveld.
• Er is een routing gemaakt op het sportpark om te voorkomen dat iedereen door elkaar loopt. Houd je hieraan.
• Na de training ga je direct weer naar huis. Blijf niet staan praten in de fietsenstalling of op de parkeerplaats.
• Ouders of begeleiders die komen ophalen blijven buiten het hek en op 1,5 m afstand van elkaar.
• Er is 15 min. wisseltijd tussen de verschillende trainingsgroepen.

• De materiaalman zet vooraf per elftal de materialen klaar.
• Elk team heeft 1, maximaal 2 trainers voor de groep.
• Eén trainer haalt de materialen op (voor de tribune) en volgt de routing (één richting).
• De spelers gaan direct naar het veld waar je wordt verwacht (zie schema).
• Volg de routing die met pijlen aangegeven staat.
• Volg op het veld de instructies op van jouw trainers.
• Voor de groep 13 t/m 18 jaar. Blijf op 1,5 m afstand. Ook als je nog niet begonnen bent met de training.
• Na afloop gaan de spelers en trainers direct naar huis.
• Spelers van veld 1 gaan eerst, daarna veld 2, etc. tot veld 6.
• De materialen worden van het veld meegenomen en op de retourplek teruggezet.

We zullen het trainingsschema en de bijkomende maatregelen de komende periode
wekelijks evalueren en zo nodig aanpassen. Houd de website de komende weken extra goed in de gaten.

Het is van belang dat zowel ouders als spelers zich aan de nieuwe regels op het sportpark houden en de instructies van de begeleiders goed opvolgen. Alleen dan kunnen we weer veilig en met succes de trainingen laten plaatsvinden! Check hier ook nog de link van de instructies van het NOC-NSF (https://nocnsf.nl/sportprotocol).

Hier vind u het plattegrond SV Den Hoorn route ivm Corona
Plattegrond SV Den Hoorn route ivm Corona

En het trainingsschema deze Corona periode
Trainingsschema 2020-2021 COVID-19A