Selectie nieuws

Geplaatst op 20 April Mon door Jacky Ruiterman

De voorbereidingen voor de senioren selectie teams gaan, ondanks de huidige situatie, gewoon door.

Jong Den Hoorn
Zoals eerder vermeld, heeft Den Hoorn zich ingeschreven voor de nieuwe O23 competitie van de KNVB. Zoals de naam al doet vermoeden, mogen hier komend seizoen alleen spelers aan meedoen van 23 jaar of jonger (geboren op of na 1 januari 1998)
Voor keepers geldt een uitzondering, die mogen tot 25 jaar nog meedoen. Dit team noemen we vanaf nu Jong Den Hoorn (JDH)

De reden dat Den Hoorn hieraan deelneemt, is om de stap van spelers uit O19 naar het 1e elftal kleiner te maken. Daar leiden we uiteindelijk onze spelers voor op. Daarnaast worden de wedstrijden gespeeld op zaterdagmiddag, wat aantrekkelijker is voor spelers en publiek dan op de zondag ochtend. De invulling van de Jong Den Hoorn selectie zal grotendeels bestaan uit spelers uit de eigen jeugdopleiding. De trainer voor Jong Den Hoorn is de huidige trainer van het 2e, Nick van den Bos.

De O23-competitie zal bestaan uit een piramide van 4 divisies, waarvan de indeling wordt bepaald door het niveau waarop de JO19-1 acteert. Omdat onze JO19-1 in de 3e divisie speelt kan Den Hoorn vrij hoog instromen met aantrekkelijke tegenstanders. De competitie bestaat uit acht teams en zij spelen eerst een volledige najaarscompetitie met 14 duels, waarbij de kampioen promoveert en de twee ondersten degraderen. Vervolgens wordt een voorjaarscompetitie gespeeld met dezelfde promotie- en degradatieregeling.

In de A-selectie vervangt Jong Den Hoorn het huidige 2e. Dus de A-selectie bestaat komend seizoen uit het 1e en Jong Den Hoorn. Het huidige 3e team (B-selectie) gaat komend seizoen door als het 2e, en blijft als B-selectie spelen in de zondag reserve 1e klasse. Dit 2e elftal moet een mooie uitvalsbasis blijven voor een aantal spelers van de huidige spelersgroep, maar ook voor spelers die overkomen uit de jeugd en nog niet het niveau hebben voor Jong Den Hoorn. Voor dit team zijn we ver gevorderd met een nieuwe trainer.

Dit betekent, dat onze voetbalpiramide zoals vermeld in het voetbalbeleidsplan ook verandert. In de voetbal hiërarchie staat het 1e elftal bovenaan, gevolgd door Jong Den Hoorn en JO19-1 die beiden als opleidingsteam op gelijke hoogte staan.
Daaronder komt Den Hoorn 2.

Samenstelling selectie
De keepers Twan Ruijgt en Tom Visser stoppen met selectie voetbal. Zij worden vervangen door Rick van der Mast (voorheen Den Hoorn en nu bij Wilhelmus) en Koen Buijze (Sparta BVO jeugd). Aldo Carta gaat lager voetballen na vele dienstjaren in 1 en 2. In de loop van dit seizoen zijn Noah Barends en Gianni Sergi als voormalig jeugdspelers al teruggekeerd van Excelsior Maasluis, Lemar Bavelaar komt van Concordia, en daarnaast maken 9 talenten uit de huidige O19 de stap naar de senioren selectie: Tigo Kok, Alec van Vliet, Lex van Hasenbroek, Rik van Swieten, Faris Ali, Peterson Winkels, Sander Groen, Mohammed Wali en Kaj Fakkert.