Mis jij ook de sociale contacten?

Geplaatst op 20 April Mon door Monique Schulte

Dit weekend zouden we met ons eerste elftal thuis hebben gespeeld tegen het haagse VUC. Zouden we… Maar onze laatste wedstrijd dateert alweer van 8 maart j.l. waarin we in de uit-wedstrijd vv Hillergersberg met 2-6 versloegen. Niemand kon toe vermoeden dat dit de laatste wedstrijd van het seizoen zou zijn. Niet alleen voor ons eerste elftal, maar voor alle teams van onze club waarin de voetbalcompetitie nu alweer 6 weken stil ligt.

Ik hoef jullie niet te vragen of jullie het missen. Dat kan niet anders. We missen allereerst de voetbal, het trainen, het met elkaar het veld op gaan en heerlijk plezier hebben. Maar daarnaast gebeuren er ook nog ongemerkt zoveel andere dingen rondom het voetbal, in de organisatie, in het clubgebouw en op het sportpark dat we zoiets als sociale contacten noemen. En we hebben vast ook allemaal een groot gemis aan sociale contacten. De voetbalvereniging is nu eenmaal ongemerkt de plek waar we met elkaar heel wat gezellige uurtjes doormaken. Nu dit is weggevallen, zien we pas hoe belangrijk dat voor ons is. Of het nu de wekelijkse schoonmaak is, het training geven, achter de bar of de verzorging van blessures. Allemaal missen we onze bezigheden op de club en de mensen eromheen. Ook als bestuur hebben we elkaar al enkele weken niet live gezien. We hebben gelukkig wel veel contact en vergaderen per video en bellen en appen met elkaar.

Hoe lang het duurt? Niemand die het nog weet. De KNVB meldt ons dat ze achter de schermen bezig zijn met het uitwerken van algemene richtlijnen en protocollen voor het voetbal. Ze proberen in beeld te brengen hoe een mogelijk gefaseerde versoepeling voor de sport eruit zou kunnen zien. Uiteraard volgen zij de richtlijnen van de overheid. Morgen 21-4 zal premier Rutte in zijn wekelijkse persconferentie mogelijk een tipje van de sluier oplichten over hoe de ‘1,5 meter samenleving’ eruit gaat zien. Wat dat voor ons voetbal betekent? We kunnen het nog niet inschatten.

We houden jullie op de hoogte. Tot die tijd: Houd afstand, maar houd wel (sociaal) contact met elkaar. We hebben de mooiste club in de regio en dat is dankzij jullie. Zorg dat we dat zo houden en dat -als we straks de kans weer krijgen- met elkaar weer heel veel sociaal contact mogen hebben…

Tot slot. Iedereen die in zijn (nabije) omgeving te maken heeft met een zieke collega, kennis of familielid, of erger nog, te maken heeft met een overlijden, heel veel sterkte toegewenst. We denken aan jullie. Geef om elkaar. Juist nu het zo belangrijk is. Houd moed en blijf gezond.

Frank van Mil
Voorzitter SV Den Hoorn