Verslag zaterdag 7 maart Wippolder JO13-3 – SV Den Hoorn JO13-2 4-8

Geplaatst op 10 March Tue door Jacky Ruiterman

Jullie hebben even mijn verslagen moeten missen; helaas is mijn werk af en toe zodanig dat ook in het weekend de laptop open moet. Maar gelukkig is dat weer voorbij, en hoop ik van de komende wedstrijden weer regelmatig verslagjes te maken. Wat is er allemaal gebeurd sinds de wedstrijd tegen DWO?

Wij verloren op 25 januari met 1-2 van RKDEO. Op dat moment natuurlijk teleurstellend, maar nu deze ploeg bovenaan staat met 6 overwinningen uit 6 wedstrijden , en een doelsaldo van 26-6 is het achteraf niet eens zo’n slecht resultaat.

Op een zeer winderige 1 februari thuis tegen Nootdorp. Door bij het inspelen al de kant te kiezen waar we eerst tegen de wind in zouden spelen hoopten we op voordeel tijdens de tweede helft, als bij beide teams de vermoeidheid zou gaan toeslaan, en de wind nog meer invloed zou gaan hebben. En de wind had invloed, eigenlijk teveel voor jongens van 12 en 13 jaar. We gingen rusten met een 2-4 achterstand, waarbij gezegd moet worden dat ook het spel aan Den Hoorn zijde beter kon. Na de rust was iedereen scherp, en werd het windvoordeel optimaal benut: 10-5 met nog minder dan een minuut te spelen. Na een vrije trap voor Nootdorp haalde de coach ineens zijn team van het veld, en werd de wedstrijd formeel gestaakt. Even later bleek dat Nootdorp zich had teruggetrokken uit de competitie. Erg vervelend allemaal.

Op 8 februari was het iets minder winderig, en togen we naar Zoetermeer voor de wedstrijd tegen een oude bekende: Oosterheem. In het najaar hadden we met 5-1 verloren; tijd voor revanche zou je zeggen. Helaas was daar in de eerste helft weinig van te merken, en we stonden na 25 minuten volkomen terecht met 3-0 achter. Nog voor de rust maakten we de 3-1, wat nog wat hoop gaf voor de tweede helft. Al snel na de rust kwamen we op 3-2, reden voor Den Hoorn om er nog even een tandje bij te zetten. Oosterheem werd vastgezet, maar met een fraaie uitbraak kwam Oosterheem toch op 4-2. De 4-3 vlak voor tijd viel te laat om nog één of meer punten mee te nemen. Jammer, met meer scherpte vanaf minuut één was een goed resultaat zeker mogelijk geweest.

Op 15 februari tenslotte tegen SEV. Ik moet zeggen: Den Hoorn speelde niet echt goed. Het gebrek aan stootkracht bij SEV echter brak ze op, en zo liepen we uit naar een regelmatige 3-0 overwinning.

Na een training in de zaal, een voetbal-loze voorjaarsvakantie, een afgelaste training en een training waarbij iedereen letterlijk tot op de huid nat was geworden, was het tijd voor Wippolder JO13-3. Het weer was in ieder geval minder stormachtig en nat dan in de periode voor de voorjaarsvakantie: fris, maar vrijwel windstil en zonnig.

Met twee afwezigen en een invaller moesten we vooral op links improviseren. En dat tegen een opvallende tegenstander: met onder andere vijf (als ik het goed heb geteld) meiden en een spits die qua postuur kan wedijveren met de 1,85m van de schrijver dezes. De spits was veruit de gevaarlijkste speler, en onze centrale verdediger trok één keer aan de noodrem. Dat werd gelukkig door de scheidsrechter goed opgelost, en verder was het een sportieve wedstrijd.

Gelukkig was de spits wel groot, snel en sterk, maar miste hij ook de nodige kansen. En dat was maar goed ook, want we lieten af en toe behoorlijke gaten vallen, waar Wippolder steeds doorheen kwam met een paar snelle mensen. Wij kregen ook kansen, en waren een stuk effectiever. De ruststand was 3-3.

En wat dan mooi is om te zien is hoe het team elkaar inde rust toespreekt en corrigeert waar nodig. Met een kleine tactische omzetting, waarin we kozen voor meer snelheid achterin, en de juiste inzet vanaf het begin konden we Wippolder nu continu onder druk zetten, en liepen we uit naar een 4-8 zege. Een mooi resultaat, en met 9 punten uit 5 wedstrijden , en een doelsaldo van +9 staan we nu derde.

Ik voorspel: als we in het vervolg vanaf minuut één er vol in gaan, en met name onze verdediging op orde houden, dan kunnen er nog mooie dingen gebeuren en is een tweede plaats nog zeker mogelijk. Een vervolg dat trouwens nog even op zich laat wachten: pas de 28e gaan we weer verder, dan thuis tegen DSO.

Tot dan!