Verslag woensdag 4 maart Monster JO9-1- SV Den Hoorn JO9-1 5-6

Geplaatst op 6 March Fri door Jacky Ruiterman

Vandaag de eerste wedstrijd voor de Haaglanden Cup. Uit bij Monster waar recentelijk nog met 7-5 gewonnen was.

Het was een mooie voetbalavond. Weinig wind en niet koud. Ook voor de toeschouwers heel aangenaam die zich opmaakten voor een mooi voetbalpotje.
Monster startte sterk vooral over links. Den Hoorn had er weinig tegen in te brengen en stond binnen no time 0-4 achter. Gelukkig werd het snel rust. In het tweede kwart ging het beter met Den Hoorn. Er zat weer leven in het elftal. Ondanks dat er weinig kansen en doelpogingen over en weer waren was er toch 2x een goede uitbraak van Den Hoorn waardoor het 2-4 werd. 2 doelpunten van Wout die zich daarmee revancheerde voor het ongelukkige eigen doelpunt in het eerste kwart. Ook Monster kwam een keer goed door maar Guyon onderbrak de aanval door als keep voetballend de bal af te pakken. Rust, peptalk van de coaches want nog niets verloren en nog 2x een kwart te gaan.
Het derde kwart leek weer op het tweede kwart. Den Hoorn bleef fel voetballen maar ook Monster gaf niet op. De duwtjes over en weer namen toe. Er waren kansjes voor Xiem en Seba, Joni werkte hard op het middenveld en pakte daar vaak de bal af en Mels en Guyon probeerden op rechts door te breken. Ondanks meer kansen voor Den Hoorn en ook beter veldspel werd het toch 2-5. Jammer, in dit kwart had er meer ingezeten. Minimaal 3 doelpunten goed te maken in het laatste kwart. Gezien het sterke tweede en derde kwart en toch wat ongelukkige 0-4 in het eerste kwart was dat zeker mogelijk maar of het zou lukken ….. . Direct na de aftrap werd het 3-5. Knappe actie en schot van Seba. De spirit was ineens helemaal terug. Floris was elke tegenstander de baas achterin en Oscar zorgde voor extra druk voorin. Monster kwam steeds minder goed aan spelen toe. Het bleef druk voor de goal van de tegenstander en het kon dan ook niet uitblijven, een doelpunt moest vallen. Deze kwam van Wout. Een streep, recht in de rechterbovenhoek. 4-5. Heel knap geschoten en wat een opluchting die hierop volgde. Nog zeker 5 minuten te gaan dus alles was weer mogelijk. Den Hoorn speelde echt sterk maar ook Monster liet het niet afweten en veerde een paar minuutjes op. Gelukkig had Mels als keep een goede dag en liet geen bal door. Floris bleef achterin sterk spelen en speelde met een lange pass Seba aan die met snelle individuele actie de tegenstander het bos instuurde en vervolgens ook de 5-5 inschoot. De wedstrijd was weer helemaal open. Den Hoorn bleef goed spelen en had alle kans om te winnen en dat gebeurde ook. Xiem die in het derde kwart nog net naast en over schoot knalde de 6-5 binnen. Den Hoorn ineens op voorsprong en ze gaven het niet meer weg. Heel knap gewonnen en wat een spanning. Het hele team heeft moeten buffelen in het tweede en derde kwart. In het laatste kwart werd Monster, op een kleine opleving na echt overklast. Verdiend verder naar de volgende ronde op 25 maart.