Verslag zaterdag 8 februari Monster JO9-1 – SV Den Hoorn JO9-1 5-7

Geplaatst op 10 February Mon door Jacky Ruiterman

Vandaag moest Den Hoorn tegen Monster. Het team was scherp en wilde revanche nemen voor de verloren wedstrijd tijdens het kerst zaalvoetbal toernooi. Toen kickte Monster Den Hoorn uit het toernooi door 2 (naar ik net heb vernomen) dubieuze strafschoppen.

Joni begon op doel. Den Hoorn startte sterk. Mels had al direct een goed schot dat net naast ging. Toch werd het 0-1 door een laag afstandschot waar Joni niet bij kon. Den Hoorn ging niet bij de pakken neerzitten en Xiem maakte op aangeven van Wout verdiend de 1-1. Den Hoorn bleef goed voetballen maar kwam ondanks goed spel op een 1-3 achterstand door afstandschoten van Monster en heel goed keeperswerk van de keeper van Monster die veel ballen tegen hield. Tweede kwart ging Guyon op de goal. Seba kwam erin en die had direct een paar goede acties en schoten. Een van die schoten kon de keeper van Monster niet goed pareren en Wout tikte daardoor de 2-3 binnen. Den Hoorn bleef knap voetballen. Goede combinaties en veel kansen. De keeper van Monster liet zich echter niet passeren. Die keeper was in beide kwarts echt de ‘man of the match’. Toch werd het op de valreep van dit kwart verdiend 3-3 door een geplaatst afstandschot van Floris.

Derde kwart ging Oscar keepen. Monster wisselde ook van keeper. Den Hoorn bleef goed voetballen en aan de rechterkant kant hadden Guyon en Mels beide knappe aanvallende en verdedigende acties en strakke passes. Aan de linkerkant kwamen Seba en Xiem helemaal op stoom. Het werd eenrichting verkeer en voordat de toeschouwers het doorhadden had Xiem er 2 hard ingeschoten. 5-3 ineens. Het ging steeds makkelijker. Guyon speelde Joni slim vrij die de bal er net niet in kreeg. Mels had een goede rush naar voren maar werd op het eind toch nog net handen en trekken afgestopt. Seba dolde met de tegenstander en Xiem bleef gevaarlijk. Toch gaf Monster niet op en werd het onverwacht 5-4 net voor het einde derde kwart.

In het laatste kwart ging Mels keepen. Het veldspel van Den Hoorn bleef verzorgd. Goed samenspel. Veel kansen, 2x op de paal door Oscar en Floris en uiteindelijk ook de 6-4. Goal van Seba die vrij voor de keeper werd gezet na knap individueel werk van Oscar. Iedereen wilde ineens een goaltje meepikken en daar profiteerde Monster van. Het werd 6-5. Ondanks het overwicht in alle helften dus toch nog even spannend. Heel even maar. Mels had een goede redding, schoot de bal naar Xiem die zijn goede spel met een hattrick bekroonde. 7-5. Eindstand. Mooie wedstrijd, gelijkopgaand qua doelpunten, qua veldspel en kansen had de score voor Den Hoorn zeker nog wat hoger kunnen uitvallen.