Verslag zaterdag 1 februari SV Den Hoorn JO9-2 – Vitesse Delft JO9-1 5-2

Geplaatst op 3 February Mon door Jacky Ruiterman

Belangrijker dan wat dan ook en daar ben ik nog het meest trots op is de manier hoe jullie je vandaag hebben gedragen. FANTASTISCH. Ik weet dat het moeilijk kan zijn om een wedstrijd te spelen tegen een team waarvan vanaf de zijkant van alles en nog wat wordt gekrijst. Heel goed om te zien dat jullie gewoon jezelf zijn gebleven. Chapeau spelers, chapeau ouders!!
Nu de wedstrijd. Wat kan er in 1 week allemaal gebeuren, veranderen, verbeteren etc. etc.. Vorige week was ik geheel tegen mijn principes in een keer een beetje kritisch. Ik ken jullie allemaal door en door. Ik weet hoe goed jullie zijn. De manier waarop we vorige week speelden (en verliezen maakt me dan niks uit) paste gewoon totaal niet bij jullie.
Maar vandaag………1 week verder……..herhalen team afspraken……… warming-up…………fluitsignaal…………JUIST!!!!! Ik kon meteen zien dat we gewoon weer doorgaan met waar we gebleven waren en belangrijker nog waar we heen willen. Dat we een hoop kansen missen geeft niks. We creëren kansen op een manier waar de voetbal liefhebbers de vingers bij aflikken. Dat we bij de rust niet gewoon met 6-0 voorstaan maar met 1-2 achter mag gerust een wonder heten. Rust…….limo……..nieuwe opstelling……….team afspraken: blijven voetballen, geen lange peren naar voren……….fluitsignaal……..2-2………..3-2……..…..spanning……..inspanning tot op het bot…………bal van onze doellijn weggewerkt……..verlossende en echt meer dan terechte 4-2………….5-2………..afgelopen.
Nogmaals, winnen of verliezen maakt nu nog niet zoveel uit. De manier waarop des te meer. En de manier waarop jullie je vandaag hebben gedragen, inzet hebben getoond, super hebben samengespeeld tot het laatste fluitsignaal maken vandaag Arno en mij 2 trotste trainers!
En dan natuurlijk nog de derde helft………..douchen…….half nat naar boven………..voetbalkaartjes ruilen………zitten……….gas erop en ruilen als een jekko. Ik wilde aan de mama’s bijna vragen of ze hun boek al vol hebben, maar ze waren gedreven voor de kinderen bezig.
Allemaal gefeliciteerd!
Tot maandag!