Verslag zaterdag 1 februari SV Den Hoorn JO9-1 – HBS JO9-2 5-4

Geplaatst op 1 February Sat door Jacky Ruiterman

Vandaag stond de wedstrijd tegen het altijd lastige HBS op het programma. Op ons eigen sportpark stonden de jongens tegenover de kraaien in het veld. Na een geweldig start door de jongens uit Den Haag werd het helaas heel snel 0-1. Den Hoorn werd wakker geschud en begonnen aan het strijden voor elke bal. Dit resulteerde in enkele kansjes, ook 1 voor Oscar, onze aanvoerder vandaag, hij nam het voortouw. Na een prima onderschepping op het middenveld werd de bal even mooi helaas gepareerd door de keeper. Gelukkig werd korte tijd later de bal door Yoni binnen getikt na een geweldig rush langs de linkerzijde van Xiem. Met dominantie en flair werd er gespeeld en de vruchten konden worden geplukt. Met doelpunten van wederom Yoni en Seba werd er een afstand geslagen in de stand, 3-1. De kraaien wisten terug te komen en zelfs een voorsprong te verzilveren. Maar de jongens van Den Hoorn stonden als vogelverschrikkers in het veld, domineerde de wedstrijd en kregen kansen. Maar de beste kansen waren tot echt voor de jongens van Craeyenhout. Met een hakkie, een bal op de lat en vele schoten op goal ging de bal er niet in. Ze konden hun naam ‘Houdt Braef Stant’ ook geen eer aan doen. En een cliché in het voetbal is als de bal er aan de ene kant niet in gaat, gebeurt dit aan de andere kant. Dit was dan ook in het voordeel van onze kanjers. Met nog twee fantastische doelpunten van Yoni, maar vooral het harde werken tot het einde van heel het team werd de winst van deze partij behaald, 5-4. Complimenten voor de gedrevenheid, gretigheid naar de bal en het samenspelen, het publiek, althans die voor Den Hoorn is, heeft genoten!