SV Den Hoorn dendert door na de winterstop

Geplaatst op 5 February Wed door Gerard Remmerswaal

Op de tweede speeldag na de winterstop speelde SV Den Hoorn een thuiswedstrijd tegen VC Vlissingen. Bij De Pizzeria had trainer Thomas Duivenvoorden tijdens de lunch met de BC de tactiek uitgelegd waarmee de punten moesten worden behaald en iedereen kon er mee leven. Tenminste, ik hoorde niemand zeggen dat het eigenlijk anders zou moeten. Na de mooie overwinning op VUC was er vertrouwen in de jonge ploeg, zeven spelers jonger dan 21 jaar. SV Den Hoorn staat bovenaan, alleen wel in het rechterrijtje.

Tijdens de eerste vijftien minuten klopte de eerder aangegeven tactiek redelijk, al waren de eerste kansen toch echt voor de gasten uit Zeeland. In de zestiende minuut kopte Bas rakelings naast en toen kregen we de wedstrijd een beetje onder controle. Niet veel later kwamen we op voorsprong nadat Noah een vrije trap de zestien indraaide. Niemand raakte de bal en de keeper van VC Vlissingen werd compleet verrast. De rest van de eerste helft was eigenlijk niet al te best en ik zag vrij weinig kansen voor SV Den Hoorn om de score te vergroten en onze gasten konden ook niet veel beter. Moet alleen nog vermelden dat Robert-Jan geblesseerd raakte en dat hij werd vervangen door Twan en dat Dylan een gele kaart kreeg, dit na een aantal overtredingen in korte tijd.

In de tweede helft hadden we de wind tegen en daar zouden we alleen maar beter van kunnen worden. We waren nog maar net bezig toen de scheidsrechter een penalty toekende aan SV Den Hoorn. Volgens de spelers van VC Vlissingen raakte de verdediger de bal niet expres met de hand, maar hij wees resoluut naar de stip. Een buitenkansje die Noah helaas liet liggen, veel te zacht ingeschoten en dan ook nog in de verkeerde hoek. Vervolgens kon ik twee gele kaarten voor spelers van VC Vlissingen noteren en in de 60e minuut dachten we dat het 2-0 ging worden. Kensley gaf de bal mee aan Donny en die omspeelde schitterend de Zeeuwse keeper. Ik weet niet hoe het kon, maar de bal ging niet in het lege doel.

Voor de talentvolle groep een groot compliment dat het daarna door bleef gaan voor een goed resultaat. Nadat Marcley erin was gekomen voor Kensley werd er een rode kaart gegeven aan een speler van VC Vlissingen. De wedstrijd was helemaal niet onsportief, maar bij de achterlijn werd Noah tijdens het afschermen van de bal ruw aangepakt. In de 73e minuut wederom rood voor de tegenpartij, nu na twee keer geel.

Voor de trainer van VC Vlissingen een nieuw probleem, vorige week werden er ook al twee spelers uit het veld gestuurd en zo loopt het aantal geschorste spelers daar behoorlijk op. Een minuut later was er een afstandsschot van Donny en was Marcley er eerder bij om de rebound in te schieten, 2-0. De laatste vijftien minuten geloofde de tegenstander het wel en SV Den Hoorn vond het ook wel prima.

Een lekkere start van 2020. Volgende week naar Bergen op Zoom en dan zijn we te gast bij DOSKO.

Uw verslaggever van de dag,
AD

Fotoverslag Gerard Remmerswaal