Onze hoofdmacht wint met duidelijke cijfers

Geplaatst op 19 February Wed door Gerard Remmerswaal

Den Hoorn trad vandaag aan tegen de hekkensluiter CVV Zwervers en deed wat het moest doen: met duidelijke cijfers winnen en zo de goede reeks na de winterstop doorzetten. De 6-1 overwinning betekende dat onze hoofdmacht zich stevig nestelt in het linkerrijtje en naar boven kan kijken.

Het zomaar een vraag kunnen zijn op de jaarlijkse voetbalquiz: wat is het laatste seizoen waarin SV Den Hoorn 1 drie opeenvolgende overwinningen boekte na de winterstop? Of: wie maakte het snelste doelpunt in regulier competitieverband voor SV Den Hoorn 1? Met de gespeelde wedstrijd van vandaag had uw verslaggever het antwoord op deze vragen wel geweten (of in ieder geval een goede gok kunnen doen). Maar afgelopen vrijdag, tijdens de SV Den Hoorn voetbalquiz onder de bezielende leiding van Hans Jörgen Nicolai, gingen een hoop goede antwoorden op de gestelde vragen helaas aan uw verlaggever voorbij. Maar met 30 deelnemende koppels en een gezellige avond was het wel weer een groot succes!

Het antwoord op vraag 2 zou dus goed Kensly Plaate kunnen zijn. Hij had er welgeteld 51 seconden voor nodig om de 1-0 aan te tekenen vanmiddag, na uitstekend voorbereidend werk van Maurizio Marinacci. Het betekende een droomstart voor de equipe van trainer Duivenvoorden en de opmaat voor een heerlijke middag vol goals! Het duurde dan ook niet lang voor de 2-0 viel. Een afgeslagen corner werd weer ingebracht door Plaate en met de voet verlengd door Donny Slot. De matig acterende keeper van de Zwervers stond op het verkeerde been en zo stond er na een kwartier spelen een comfortabele voorsprong op het scorebord.

Het jonge team van Thomas Duivenvoorden speelde gretig en vrij en kwam geen enkel moment in de problemen. Keeper Twan Ruijgt had nauwelijks iets te doen en na ruim een halfuur spelen noteerde uw verslaggever pas de eerste kans voor de Zwervers. Ruijgt keek die bal overigens vakkundig naast. Kort voor rust veerde het Hoornse publiek weer op: Donny Slot zette Maurizio Marinacci bekeken vrij en die faalde niet, één-op-één met de goalie van de Zwervers: 3- 0.

Den Hoorn ging vrolijk door en Kensly Plaate tekende voor zijn tweede goal van de dag en de vierde van de wedstrijd: 4-0. Het slotakkoord was voor de ingevallen Marcley Manuela die twee treffers aan zijn totaal toevoegde. Eerst was hij het eindstation van een uitstekende aanval over meerdere schijven. Later werd hij met een heerlijke steekpass van de eveneens ingevallen Tom Boek, vrij voor de keeper gezet en rondde hij koelbloedig af.

Tussen de vijfde en zesde goal was er nog een curieus moment, waarin Den Hoorn-aanvaller Felix Nijman zijn eigen doelman verschalkte. Van een meter of 30, en met tegenwind, schoot hij de bal naar Twan Ruijgt die hem duidelijk niet verwachtte en uit positie was. Het betekende een 6-1 einduitslag.

Iedereen was dik tevreden over het behaalde resultaat en de mooie reeks. We hopen die uiteraard voort te zetten over twee weken als we aantreden tegen DOSKO in Bergen op Zoom. De bus vertrekt om 13:00 uur en je kan je aanmelden bij Ruben Kalkman, Jacky Ruiterman of Jeffrey Boot als je mee wil! Ik zie u graag daar langs de lijn!

Uw verslaggever van de dag,

DvL

Fotoverslag Gerard Remmerswaal