Verslag zaterdag 18 januari SV Den Hoorn JO13-2 – DWO JO13-3 7-3

Geplaatst op 20 January Mon door Jacky Ruiterman

De zon moet nog opkomen als de voorjaarscompetitie begint voor de JO13-2. Op het voor 12-jarigen (en ook de begeleiders) hondsvroege tijdstip van half negen zijn klaar voor de wedstrijd. De tegenstander is een oude bekende: DWO JO13-2 uit Zoetermeer, waarvan we in het najaar met 2-1 hebben gewonnen.

Het is erg interessant om te zien wat de wedstrijd zal gaan brengen. De afgelopen twee weken hebben we met het team en begeleiders, samen met de technische staf, gewerkt om de speelwijze van SV Den Hoorn over te brengen aan het team. Erg leuk was de interactie met de spelers, die zelf meedachten met op welke posities ze zouden willen spelen, en wat er van een speler wordt gevraagd op een bepaalde positie. Ten opzichte van het najaar spelen we niet meer met het middenveld op één lijn, maar met een driehoek met een verdedigende middenvelder, een box-to-box speler die dáár is waar het spel zich afspeelt, en een aanvallende middenvelder die het aanvalsspel verdeelt en de spitsen bedient. Ook hebben spelers andere posities gekregen, en om één en ander duidelijk te maken ga ik dit keer afwijken van mijn gewoonte om geen namen te noemen.

Met al deze bagage staan we om half negen op de rand van de middencirkel, om eerst een minuut stilte in acht te nemen voor de veel te jong overleden Timo Verhaar uit de JO19-4.

Eén minuut over half negen wordt er afgetrapt. In het begin is het even zoeken, ook voor de verdediging. Kenji staat voor het eerst centraal achterin, naast Klaas die daar vaker staat. De vleugels worden bezet door Mert en Ruben, en dat is voor allebei ook voor het eerst.

Aan het begin van de wedstrijd komt DWO er met goede combinaties een paar keer langs, maar gelukkig zetten we goed druk waardoor het niet echt gevaarlijk wordt. Toch valt al vrij snel de 0-1, uit een hoekschop waaruit een speler van DWO vrij kan inkoppen.

Gelukkig laten onze mannen zich niet uit het veld slaan. Frank verdeelt als verdedigende middenvelder het spel, Danilo verzet als box-to-box speler bergen werk, en Quin laat zich in de spits niet van de bal zetten. Op de vleugels zorgen Sahín en Walid voor de nodige dreiging. Het is Quin die ziet dat de keeper van DWO ver uit zijn doel staat, en met een boogbal maakt hij de gelijkmaker: 1-1.

Toch wordt het 1-2, uit een counter die door DWO de uiterste hoek wordt geplaatst. Nog vóór rust kantelen Kars en Kimo met fraaie individuele acties de wedstrijd, en met een 3-2 voorsprong gaan we rusten. Na de rust neemt Aliçan zijn vertrouwde plek rechtsachter weer in, en verhuist Ruben naar het middenveld.

Kimo maakt na de 3-2 ook de 4-2, door slim bij de eerste paal in te lopen bij een hoekschop en met links raak te schieten.  DWO komt er vervolgens een paar keer gevaarlijk uit, maar door goed werk van de verdediging en een paar prima reddingen van Jesse blijft de stand zoals die is. Kars maakt er uiteindelijk 5-2 van met een prima schot in het dak van het doel, en de 6-2 van Walid komt op het bord omdat keeper van DWO de bal mist bij zijn poging om hem weg te trappen.

DWO maakt nog 6-3 uit een strafschop, en vlak voor tijd bepaalt Quin de eindstand op 7-3 met een diagonaal afstandsschot.

Al met al een heerlijk begin: met een nieuwe speelwijze en spelers op posities die voor hen nieuw zijn een 7-3 overwinning boeken op een tegenstander waartegen dat zeker niet vanzelfsprekend is. Komende week weer lekker trainen en op naar volgende week zaterdag!