Verslag zaterdag 25 januari Nootdorp JO9-2 – Den Hoorn JO9-2 5-3

Geplaatst op 27 January Mon door Jacky Ruiterman

Ik kreeg na de wedstrijd terecht de vraag hoe ik van deze wedstrijd nog een positief verslag kon maken. Zoals jullie allemaal weten zie ik altijd lichtpunten. Sterker nog, ik heb dit seizoen het team zien groeien van een knipperlichtje, naar een gloeilamp, naar bijna kraakhelder Led licht. 1 Wedstrijd minder spelen maakt ons niet meteen weer een knipperlichtje, maar dat er werk aan de winkel is is wel duidelijk. Zometeen meer over welk werk we moeten gaan verzetten, nu eerst de wedstrijd:
1e 10 minuten behoorlijk veldspel, 2e 10 minuten zeer behoorlijk veldspel; tussenstand 1-3 met ruimschoots zicht op een veel ruimere voorsprong.
3e en 4e 10 minuten; jongens houd je vast; ik ben altijd positief maar nu toch echt even niet. Deze 20 minuten waren om tal van redenen gewoon slecht. Lange peren naar voren leidt vrijwel altijd tot balverlies en vandaag had dit ook bevroren spelers tot gevolg. Je ziet dat we met dit spel niet tot voetballen komen. Dit brengt mij bij de teamafspraken en de gekozen route:
> We bouwen op van achteruit
> We maken ruimte voor elkaar door breed en/ of diep aan te bieden
> Iedereen toont initiatief en dribbelt naar hartelust
> We spelen samen (nuanceverschil met overspelen)
> Iedereen mag aanvallen maar iedereen MOET verdedigen
> WE ZEUREN NIET IN HET VELD (EN DAARBUITEN OOK NIET)
> Iedereen is positief, ook naar elkaar
Jongens, tot maandag. 1 stapje terug, de komende weken weer met zevenmuilspassen vooruit!