Verslag zaterdag 18 januari SV Den Hoorn JO9-1 – Vredenburch JO9-1 2-3

Geplaatst op 20 January Mon door Jacky Ruiterman

Eerste wedstrijd in het nieuwe jaar. Voor een winterse dag was het prima voetbalweer. Zonnetje en niet te harde wind.

Ook een nieuwe speler Wout, een nieuwe tweede coach Danny en nieuwe tactiek begin van dit jaar. 4x keeperswissel en alle spelers wisselen elke 10 min van veldpositie. Dan weer voor dan weer achter.

Xiem startte als keeper. Het was al snel duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. Het spel ging over en weer. Xiem was goed aan het keepen. Mels stond achterin en maakte een paar knappe verdedigende acties en speelde daarmee het middenveld vrij. Toch maakte de tegenstander de eerste goal met een afstandschot in de kruising. 0-1. Heel verdiend maakte Oscar op aangeven van Seba de 1-1. Korte pauze.
Oscar ging keepen. Den Hoorn startte sterk en had in dit kwart de overhand. Joni scoorde uit een corner van Seba de 2-1. Verder waren er goede schoten van Oscar, Guyon en Seba die jammer genoeg geen doel troffen. Qua veldspel had Den Hoorn meer verdiend.
Derde kwart. Guyon ging keepen. Ook in dit kwart was Den Hoorn net iets sterker en hadden ze meer kansen, zelfs een kans voor open doel maar geen doelpunt. Vrij onverwacht werd het ineens 2-2. Harde punter van de tegenstander in de rechterbovenhoek. Guyon kon er alleen maar naar kijken. Korte pauze en op naar het laatste kwart.
Wout ging keepen en moest af en toe ver uit de goal om de bal uit de 16 meter te krijgen. Ook Floris kopte een paar keer de verre uittrapballen van de Vredenburch keeper direct vanuit de lucht terug. Knap verdedigend werk. Het was spannend. Een doelpunt zat er zeker nog in en het was Vredenburch die de 2-3 maakte na wat ongelukkig verdedigen achterin. Toen nog ongeveer 5 min te gaan. Een gelijkspel was gezien de kansen voor Den Hoorn zeker nog mogelijk. In de laatste paar minuten waren er goede schoten van Floris en van Xiem. Beetje pech dat geen van die schoten een doelpunt opleverde. Eindstand 2-3 dus. Gezien de hele wedstrijd had een gelijkspel zeker verdiend geweest. Volgende keer beter.