Selectie nieuws

Geplaatst op 20 January Mon door Jacky Ruiterman

Naast de nieuwe hoofdtrainer Sieme Zijm is de TC bezig om ook de rest van de staf en spelersgroep vorm te geven voor komend seizoen.

Diverse toezeggingen zijn al gedaan door onze sterkhouders, o.a. door nieuwkomer Marcley Manuela.

Hieronder een kort interview met hem over zijn ervaringen bij onze club:

Marcley, jij bent bezig aan je eerste seizoen als speler van SV Den Hoorn. Bevalt het je?

Zeker! Ik ben enorm goed opgevangen door mijn medespelers en de stafleden. Als je nieuw bent in een groep moet jij je aanpassen. Dat lukt mij volgens mij goed. Ik ben er van overtuigd dat je alleen goed presteert als jij je ergens op je plek voelt en goed in je vel zit. Dat is bij SV Den Hoorn zeker zo. Ik begon dit seizoen met vier goals in drie bekerwedstrijden en liep ook in de competitie een tijdje 1 op 1.

Door privéomstandigheden heb ik de laatste weken voor de winterstop wat minder kunnen trainen. Dat zag je terug in mijn spel, de productie van doelpunten stokte iets. Maar ik ben vastberaden fitter te worden. Ik train ook samen met een vriend vrijwel dagelijks voor mijzelf.

Hoe bevalt het niveau je?

Erg goed. We hebben in een aantal topwedstrijden laten zien dat we goed weerstand kunnen bieden aan de zogenaamde titelfavorieten. Er zitten in ons team zo maar vijf spelers die voor het eerst in de senioren spelen. Daar zitten een aantal echte talenten bij. We hebben als groep uitgesproken dat we om de bovenste plaatsen willen spelen. Ondanks een mindere reeks gaan we daar nog steeds voor.

Je speelt graag met nummer 39. Welk verhaal zit hier achter?

Ik gaf voor mijn komst aan dat ik heel graag met nummer 39 zou spelen. Maar jullie werkten nog niet met vaste nummers dus dat is er nog niet van gekomen. Ik ben al jaren fan van Rashford (Manchester United). Ik volgde hem al toen hij nog in de jeugd speelde. Met zijn stijl, zijn explosiviteit en zijn doelgerichtheid is hij een voorbeeld.

Hoe kijk je naar volgend seizoen, met een nieuwe trainer?

Het is natuurlijk jammer dat Thomas vertrekt. Ik ken hem uit onze periode bij Wilhelmus en mede door hem voetbal ik hier. Maar zoals ik eerder zei: ik heb het hier uitstekend naar mijn zin en blijf hier graag voetballen. De nieuwe trainer Sieme Zijm heeft een mooie voetbal achtergrond en zoals ik begrepen heb dezelfde visie op voetbal. Er zit veel rek in deze selectie dus dat moet goed komen.