Medische zorg en advies binnen handbereik

Geplaatst op 9 January Thu door Joeri Doomernik

Last van je hamstring, meniscus klachten, een verzwikte enkel, groeipijnen of misschien wel een gescheurde knieband. Bij SV Den Hoorn besteden we veel aandacht aan het omgaan met blessures. Er is een medisch beleidsplan en de spelers hebben al jaren profijt van de inzet van een (sport)fysiotherapeut en sportverzorgers die geblesseerde voetballers van hun klachten af helpen en begeleiden bij hun revalidatie. Het medisch team is de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Van jong tot oud, selectie of geen selectie, iedereen kan er voor medisch advies of een behandeling terecht.

Sinds 1 oktober 2019 is SV Den Hoorn een partnerschap aangegaan met AdFysio en is er een eigen fysiotherapie- en oefenruimte ingericht in het voormalige jeugdhonk naast de kantine. Met het gerenommeerde Centrum voor Fysiotherapie en Beweging uit De Lier als partner nemen de mogelijkheden voor leden van SV Den Hoorn enorm toe. Sportfysiotherapeut Bart Holierhoek, werkzaam voor AdFysio, is op gezette tijden in de fysioruimte aanwezig om geblesseerde voetballers te behandelen.

In de ruimte zijn er naast een massagetafel ook oefenmaterialen voor revalidatie en herstel aanwezig. Tijdens de behandelingen werkt Bart veel met balansoefeningen en maakt daarbij vooral gebruik van de kracht van het eigen lichaam waarmee hij veel kan bereiken.

Bart: “Met het bieden van medische zorg en advies op de club hopen we klachten of blessures in een vroeg stadium te kunnen behandelen. Hoe eerder we hiermee kunnen beginnen, des te sneller de speler weer hersteld zal zijn. Het mooie van een fysioruimte op de club is dat we zowel oefeningen binnen in de oefenruimte als buiten op het veld kunnen doen waardoor we samen met de speler naar volledig herstel kunnen werken”.

Bart deed werkervaring op bij clubs als Westlandia en Sparta Rotterdam (BVO). Als oud SV Den Hoorn speler is Bart enthousiast om de ambities van de club op het medisch/fysieke vlak verder vorm te geven. Bart start met fysiotherapie op dinsdag- en donderdag avond en indien nodig worden deze tijden verruimd. Daarnaast is er op dinsdagavond een gratis sportspreekuur van 19.00 tot 20.00 voor leden. Voor vragen en afspraken kun je contact opnemen met Bart Holierhoek, telefonisch bereikbaar via 06-52641719 of per email via bartholierhoek@svdenhoorn.nl