Papier hier!

Geplaatst op 30 December Mon door Jacky Ruiterman

Zoals bekend draait SV Den Hoorn op een enorme groep vrijwilligers. Iedereen draagt zo z’n steentje bij. Als blijk van waardering zet het bestuur deze leden graag in het zonnetje. Dit keer het team van papierophalers dat uit zo’n 20 vaste krachten bestaat. Sommigen van hen doen het al jaren, maar in de loop van de tijd zijn er ook nieuwe enthousiastelingen bijgekomen. Frank van Mil, sinds 6 december de nieuwe voorzitter van SV Den Hoorn: “Vrijwilligers zijn enorm belangrijk voor de club. Ik vind het mooi om te zien dat leden, zoals de papierophalers, ondanks alle drukte en volle agenda’s toch tijd vrij maken om zich, op welke manier dan ook, belangeloos voor SV Den Hoorn inzetten”.

Papierophaler Mitch Schulte: “Je kunt niet zomaar achter op de vrachtwagen springen. Ieder van ons heeft bij afvalverwijderaar Avalex een instructievideo moeten bekijken en uitleg gekregen over hoe de wagen werkt, hoe je de containers kan legen en wat je in bepaalde situaties moet doen. Daarna kregen we een vragenlijst die we moesten invullen en als de score voldoende was, kregen we een certificaat. Alleen als je dit certificaat hebt behaald, mag je meehelpen”.

Zes keer per jaar, in de even maanden, komen de papierophalers van SV Den Hoorn in actie. Met zes wagens, die bestuurd worden door personeel van Avalex, rijden de vrijwilligers door Den Hoorn. De mannen verzamelen rond kwart over zes in het clubgebouw. Een kwartiertje en een lekker bakkie koffie later, rijden ze het parkeerterrein af. Iedere wagen heeft z’n eigen route met twee vrijwilligers achterop. Gemiddeld zijn ze twee uur onderweg om zo’n 30.000 kilo papier op te halen. In december kan het een half uur langer duren door alle losse spullen die naast de containers staan. Klaar met het ophalen, wordt er gezamenlijk nog wat gedronken en komen er leuke verhalen boven over de goede oude tijd. Mitch vindt het leuk om te doen. Bovendien levert het een mooie bijdrage voor de club op. De bijdrage varieert per keer. Het hangt af van de prijs voor oud papier en het aantal weken wat er tussen de ophaaldiensten zit. Zowel qua papier als in pegels is het de ene keer wat meer dan de andere keer. Desondanks brengt het gemiddeld toch zo’n 2.000 euro per ophaaldienst in de pot. Mocht je interesse hebben om ook papierophaler voor SV Den Hoorn te worden, meld je dan bij Mitch Schulte 06-45496332.