Den Hoorn 1 op nippertje onderuit tegen koploper

Geplaatst op 16 December Mon door davevanlier

Het was een soort culinair festival bij Den Hoorn dit weekend. Zaterdagavond was de gehele selectie, gekleed in een witte blouse met strik, druk in de weer om de smaakpapillen van zo’n 100 genodigden te prikkelen. Het enige ontbrekende was valet parking, maar verder leek het op een sterrenrestaurant, maar dan met iets meer personeel. Normaal gesproken vertelt coach Thomas Duivenvoorden hoe de mannen moeten lopen, maar deze avond stond de selectie zonder noppen onder leiding van interim coach Gerrie Spaans. En gelopen hebben de spelers. De kantine was kleiner en gezelliger ingericht, er moest een 3-gangendiner worden geregeld en uitgeserveerd, met uiteraard de bijhorende afwas, volle glazen naar en lege glazen van de tafel, wijn bijschenken, een loterij organiseren en natuurlijk de hele keuken en kantine opruimen.

Oftewel een compleet andere voorbereiding voor een competitiewedstrijd dan normaal gesproken. Ze deden het uitstekend en iedereen heeft volgens mij een gezellige en leuke avond gehad. En uw verslaggever weet nu eindelijk ook wie de coach van het eerste is, want die bleek naast hem te zitten. Hopelijk blijft er financieel nog wat over voor de mannen om mee te nemen naar het trainingskamp.

Na de garnalencocktails, carpaccio (of is het sarpassio zoals AH ons wil laten geloven), varkenshaas op een bedje van aardappels en gestoofde peer, tiramisu etc. was het op zondag culinair gezien wederom smullen bij de SV. Zeker gezien de temperatuur smaakte de snert en een broodje worst op een bedje van een servetje iedereen erg goed. De chefkok had ervoor gekozen dat een ieder zijn/haar eigen saus bij de worst kon kiezen en zelf op het broodje spuiten, wat zowel de aanblik als de smaak van het broodje compleet maakte. Complimenten aan de hele keukenbrigade, die dit mogelijk heeft gemaakt.

Wat schotelde het eerste ons op zondagmiddag voor op het groene tafelkleed? In ieder geval stond passie en strijd op het menu in de wedstrijd tegen trotse koploper Tot Ons Genoegen Berkel (T.O.G.B.). De omstandigheden waren bepaald niet ideaal met de koude wind die dwars over het veld blies. Daarnaast had de scheidsrechter besloten het kort te houden vandaag. Het spel lag daardoor om de haverklap stil wat de aantrekkelijkheid van de wedstrijd niet ten goede kwam. Echte zelf gecreëerde en uitgespeelde kansen waren aan beide kanten uiterst zeldzaam, of ik moet ze gemist hebben. Meer dan wat toevallig voorbij komende kopballetjes of schotjes waren er niet te zien.

In de rust werd Noah van het middenveld naar de bank gehaald. Hij had in de eerste helft al een gele kaart te pakken en kreeg als controleur vaak een fluitje tegen. Marcley kwam in het veld met de hoop op wat meer aanvallende impulsen. Dat zorgde echter voor minder controle van de SV op het middenveld en T.O.G.B. had dan ook iets meer ruimte en het initiatief. Dit leverde een hele grote kans op voor de bezoekers. Althans bijna. De scheids wees naar de stip na een valpartij aan de zijkant in de 16 van Den Hoorn. De assistent scheids stond wat dichter in de buurt en oordeelde dat er geen sprake was van een overtreding. Het spel werd daarom hervat met een doeltrap. Die grote kans ging dus verloren.

De wedstrijd kabbelde zo voort. Even een opleving op de tribunes toen T.O.G.B scoorde met een kopbal, maar dit bleek uit buitenspelpositie te zijn gebeurd. De kenners van beide kampen op de tribune waren het erover eens dat dit een typische 0-0 wedstrijd was. Zo leken we dan ook te gaan eindigen toen er al een poosje 5 nullen en een 9 op het bord stonden, 0-0 en 90.00. Maar net zoals T.O.G.B. vorige week tegen DHC diep in de blessuretijd de 1-0 maakte uit een vrije trap, werd ook Den Hoorn alsnog op het laatste moment verrast uit een vrije trap. De bediener van het scorebord moest toch aan het werk, wat natuurlijk een behoorlijke domper was voor alles wat rood-wit is.

Normaal gesproken zouden we nu met een kater de winterstop in gaan. Komend weekend halen we echter de afgelaste uitwedstrijd tegen Rood-Wit W in. Hopelijk geeft de uitslag van die wedstrijd reden om met een goed kerstgevoel de winterstop in te gaan.

Uw verslaggever van de dag,

JB

Foto's: Gerard Remmerswaal