Verslag zaterdag 2 november Forum Sport JO9-1- SV Den Hoorn JO9-1

Geplaatst op 6 november wo door Jacky Ruiterman

Vandaag de eerste wedstrijd weer na de herfstvakantie en gelukkig weer helemaal compleet. Gyon is na een paar weken rust er weer bij! Om 8.30 uur uit spelen, betekende weer om 7.30 uur verzamelen, maar we hadden er allemaal zin in om de overwinning mee naar huis te nemen. De thuiswedstrijd werd namelijk met een gelijkspel afgesloten.

Xiem was de aanvoerder vandaag en Gyon ging de eerste helft op goal. Beide teams gingen gretig van start en deden niet voor elkaar onder. Na een mooie aanval kwam Forum Sport op een 1-0 voorsprong. Maar onze jongens herpakten zich goed en al snel maakte Joni de 1-1. Over en weer werd mooi samen gespeeld en hele mooie combinaties gemaakt. Gyon stond heerlijk te keepen en had mooie reddingen. Uit een directe corner kwamen we onverwachts op een 1-2 voorsprong door een hele mooie pass van Seba. De jongens van Forum Sport lieten zich niet kisten en bleven hun eigen spel spelen. De 2-2 werd dus ook snel gemaakt. In de daaropvolgende mooie aanval ging Joni er met de bal vandoor en maakte een goal voor in de boeken: met z’n hak!! Z’n vreugdedans was overigens niet minder fraai. Een freestyle danser had er wat van op kunnen steken. Helaas duurde de vreugde niet heel lang, want Forum Sport liet zich weer gelden en maakte de 3-3. Er waren wat kansen over en weer, zoals een aanval van ons die begon bij een uittrap met een mooie combinatie tussen Joni en Seba waarbij de bal door de keeper werd gepareerd. De jongens van Forum Sport hadden vervolgens net wat meer geluk en scoorde de 4-3.
Na korte rustpauze en waarbij de jongens op een andere positie innamen was het weer de beurt aan ons. Xiem die de bal, via een mooie pass van Floris kreeg, met een rush over het veld mee nam schoot ‘m lekker binnen: 4-4. Even ging het gelijk op maar zodra onze jongens naar voren gingen voor een aanval benutten Forum Sport de ruimte heel goed voor een tegenaanval en maakte de 5-4. Tijd voor limonade en een peptalk.
In de tweede helft ging Oscar op goal en gingen we weer vol goede moed van start. Jay maakte een prachtige goal en daardoor was de spanning terug in de wedstrijd: 5-5. Dat beide teams aan elkaar gewaagd waren bleek wel uit het feit dat Forum Sport z’n koppie niet liet hangen maar er voor bleef gaan. De 6-5 werd dus ook gescoord. Nog meer reden voor onze jongens om de aansluiting te zoeken. En die kwam door een prachtig schot van Mels. Vol in de kruising, de keeper kansloos latend, werd het 6-6. En door goed samenspel en hard werken maakte Seba vervolgens de 6-7. Nu waren het de jongens van Forum Sport die voor het eerst eens achterstonden op het scorebord en dat lieten zij er niet zomaar bij zitten. Ze bleven de aanval opzoeken, en Oscar had echt een paar prachtige reddingen. De wedstrijd duurde echter voor het mooie 1 minuut te lang, want door een ongelukkige terugspeelbal door het midden kon Forum Sport de gelijkmaker scoren: 7-7. Al met al een mooie wedstrijd om naar te kijken. Waar Forum Sport wat beter is in het positiespel hebben onze jongens er hard voor gewerkt, stuk voor stuk echte strijders! Tot volgende week.