Arbiters gezocht!

Geplaatst op 6 November Wed door Jacky Ruiterman

SV Den Hoorn heeft een enthousiaste groep grens- en scheidsrechters die al jaren met veel plezier de wedstrijden vlagt of fluit.Aangezien het aantal spelers van de club groeit, neemt ook het aantal wedstrijden toe en dus ook de behoefte aan arbiters.” .

Bas Verdouw van de Scheidsrechterscommissie van SV Den Hoorn: ”Leden, maar ook niet-leden zijn van harte welkom, ook zonder voetbalervaring. Het is goed om te weten dat je niet wekelijks beschikbaar hoeft te zijn. Als je af en toe kan bijspringen als het druk is, zou het al fijn zijn. Ook belangrijk om te weten is dat respect voor de scheidsrechter bij SV Den Hoorn voorop staat. Negen van de tien wedstrijden fluit je zonder commentaar, zo horen we terug van verenigingsscheidsrechters. Als scheidsrechterscommissie zorgen we voor goede ondersteuning en begeleiding. We organiseren gratis cursussen onder leiding van KNVB-docent Wim van Horssen, en informatieavonden zoals die van 2 oktober jongstleden, waarbij we spelinzicht en praktische tips geven en de belangrijkste spelregels en wijzigingen doornemen. Mocht je je na het volgen van de cursus bedenken, even goede vrienden. De kennis die je hebt opgedaan is nooit weg. Het is goed om te weten hoe de regels in elkaar zitten, ook langs de lijn. Met fluiten en vlaggen hoef je niet gelijk op het hoogste niveau te beginnen. We zien dat beginnende arbiters vaak bij de jongste teams instromen om ervaring op te doen en vervolgens doorstromen naar de senioren. Het is ook leuk om te zien dat sommige jeugdleden op jonge leeftijd ook al enthousiast zijn. Daar organiseren we bij voldoende animo speciale pupillencursussen voor (tot 14 jaar) zodat ze de bij de teams onder 9 of 12 kunnen fluiten. Met het toenemend aantal meiden- en damesteams zijn we ook op zoek naar vrouwelijke scheidsrechters. Dus meld je aan! Wil je meer weten, neem gerust contact met me op. Heb je interesse om deel te nemen aan de cursus? Ook dan kom ik graag met je in contact. Stuur een mail naar bas.verdouw@svdenhoorn.nl en je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie”.