Verslag zaterdag 5 oktober SV Den Hoorn JO9-1 – Oliveo JO9-1 11-3

Geplaatst op 5 oktober za door Jacky Ruiterman

5Op deze frisse zaterdagochtend speelde onze JO9-1 tegen Oliveo JO9-1. Vorig jaar was dat een geduchte tegenstander. Mels was aanvoerder. Joni startte als keeper en Oscar was eerste wissel. Guyon was toeschouwer. Hij kon niet spelen vanwege een blessure aan zijn linkerknie. Gelukkig dat Jay weer voor de volle 100% mee kon doen.

Den Hoorn begon sterk en Oliveo kwam niet veel verder dan de middenlijn. Xiem tikte de 1-0 binnen na slecht verwerken van een schot van Jay door de keeper van Oliveo. Oliveo schrok wakker en ging steeds beter voetballen. Er kwam meer druk en ze maakten ook bijna de gelijkmaker. Het spel ging op en neer. Mels werd wissel en Oscar kwam erin. Op het einde van de eerste 10 min. had Joni een prachtige redding op een schot van Oliveo. De spelhervatting was nog mooier. Joni schoot de bal naar Xiem die knap afrondde met een strak schot. 2-0.

De tweede 10 min. bleef het spel op en neer gaan. Joni moest weer redding brengen op een schot. Seba schoot daarop net naast. Floris moest wisselen met Mels. Kansjes over en weer. Oscar die goed ingevallen was, zette Seba met een knappe actie vrij voor de keeper. 3-0. De blonde reus van Oliveo probeerde nog wat terug te doen maar zijn keiharde schot werd tegengehouden door Joni die ook in deze helft weer super stond te keepen. Floris kwam er weer in en Jay werd wissel. Het bleef spannend tot het einde van deze helft met een stand van 3-0.

In de derde helft werd Mels keeper. De beste speler van Oliveo stond wissel. Seba maakte direct na de aftrap de 4-0 met een fraaie lob over de keeper en Joni lobde vlak daarop net over het doel. Het verzet van Oliveo was gebroken. Den Hoorn werd steeds beter en de 5-0 stond al gauw op het scorebord. Een eigen doelpunt van de tegenstander. Joni werd wissel en Jay kwam er weer in. Door de wissel was de organisatie even weg achterin. Oliveo kreeg een corner en benutte deze. 5-1. Gelukkig was de scherpte en organisatie voorin nog aanwezig. De keeper van Oliveo kon steeds moeilijker de bal kwijt. Hij maakte al gauw een fout door de bal door het midden in de voeten van Jay te spelen, die dit afstrafte met een gericht schot. 6-1. Vlak daarop de 7-1 door Seba. Oliveo probeerde zich nog te herpakken, raakten ook nog 2x de paal maar tot scoren kwamen ze niet meer in deze helft. In de tussentijd was Seba gewisseld voor Joni.

De vierde helft was de wedstrijd uitspelen. Xiem maakte vlak na de aftrap met weer een hard schot de 8-1. Kort daarop de 9-1 door Jay op een slimme pass van Floris. Iedereen wilde toen en doelpuntje meepikken en Oscar, Floris en Mels kregen het toen af en toe nog moeilijk achterin omdat de rest in de aanval stond. Het werd dan ook 9-2 door een knappe individuele actie van de reus van Oliveo. Seba kwam er weer in en Xiem was laatste wissel. Seba schoot na zijn wissel meteen hard op het doel maar zijn schot werd knap gered door de keeper van Oliveo. Vlak daarop maakte Oliveo toch de 9-3 na een uitgespeelde aanval helemaal van achteruit. Het was meteen het laatste wapenfeit van Oliveo. De coaches brachten iedereen snel weer bij de les en de scherpte was er weer. Jay maakte met een direct schot uit een corner de 10-3 en Seba zorgde voor de eindstand. 11-3.

Een mooie wedstrijd met verdiende uitslag. De eerste 2 helften nog spannend maar daarna professioneel uitspelen.