Verslag zaterdag 12 oktober DHC JO9-2 – SV Den Hoorn JO9-2 5-12

Geplaatst op 13 oktober zo door Jacky Ruiterman

Uit tegen DHC konden jullie nog 1 maal voor de herfstvakantie in wedstrijdverband laten zien wat jullie in huis hebben. Er is heel erg veel geleerd in deze 1e periode. Spelen vanuit een positie gaat steeds beter en beter. De een vindt het leuker dan de ander om te keepen, maar jullie hebben het maar wel mooi gedaan allemaal. Daar ben ik heel erg trots op! Waar ik ook trots op ben is dat ik jullie allemaal heb zien groeien als verdediger, middenvelder en aanvaller. Heel erg leuk om vanaf de kant naar te kijken en van te genieten.

Nu de wedstrijd; DHC dacht ons wel even te verslaan. Een beetje uitdagend stonden ze ons op te wachten. Nou papa’s en mama’s, jullie zijn opvoedkundig lekker bezig. Geen kik van onze jongens. En ze waren ook niet onder de indruk. Sterker nog, ik zag er een paar zowat opstijgen van fanatisme. Beginnen, en snel een beetje, zag ik ze denken. Nou daar gingen we……. 1-0 achter……. lekker begin. Misschien iets te fanatiek gestart waardoor we de veldbezetting even niet in de gaten hielden. Toen kwamen er een paar bijna los van de grond, wel potverdikkie, kom op boys!! Nu wij!! Wat een team!! Ook weer iets waar een hele steile stijgende lijn in zit. Mooiste voorbeeld van teamspirit was een onsportieve handeling van de tegenstander richting een van onze spelers waarbij de speler in kwestie meteen assistentie kreeg van medespelers. Wegwezen. Individueel zien we grote vooruitgang maar zeer zeker ook als team. Na de 1-0 namen we het heft stevig in handen en namen we snel een mooie voorsprong. DHC sputterde onder leiding van de voor ieder wissewasje fluitende scheids, nog even tegen maar niks kon ons meer van de wijs brengen. Deze pot is voor ons. Linksom of rechtsom, maar wij winnen deze wedstrijd. En zo geschiedde. Een mooie 12-5 overwinning. Proficiat.
We hebben nu de eerste 7 wedstrijden gespeeld. We hebben 3x gewonnen, 3x verloren en 1x gelijkgespeeld. We worden met de week beter. Ik voel een onverslaanbaar, samenspelend team ontstaan met heel veel individuele kwaliteiten. Nog 1 weekje trainen en dan herfstvakantie!
Tot maandag!