Verslag zaterdag 12 oktober Concordia JO9-1- SV Den Hoorn JO9-1

Geplaatst op 16 oktober wo door Jacky Ruiterman

Vandaag op papier alweer een mooie wedstrijd in competitieverband. Uit tegen Concordia! Het gaat er al wel een beetje op lijken dat de jongens gewend zijn om te spelen op het meest vroege tijdstip. Om 7:30 uur verzamelen op de parkeerplaats en er wordt al gretig tikkertje gespeeld. Nog wel jammer genoeg zonder Gyon, die herstellende is van een blessure. Concordia is niet heel ver, dus om 8:00 uur verlieten de jongens de nostalgische kleedkamer richting het veld. Voor de ouders ruim tijd voor een bakkie koffie in de verwarmde kantine. Het weer was namelijk een en al misère..
Jay was de aanvoerder vandaag en Joni mocht de eerste helft het doel verdedigen. Om 8.30 uur gingen we van start en beide teams waren gelijkwaardig aan elkaar. Er werd mooi samen gespeeld en hele mooie combinaties gemaakt. Toch waren de jongens van Den Hoorn wat feller en werden ze beloond met een prachtig doelpunt door een afstandsschot van Seba. De jongens van Concordia lieten het er niet bij zitten en waren een paar keer gevaarlijk voor de goal, maar Joni redde de boel uitstekend. Na een counter van Concordia kwam dan toch de gelijkmaker door een diagonaal schot: 1-1. Den Hoorn kreeg vervolgens een paar mooie kansen. Een schot van Floris ging maar net naast en het schot van Jay werd gepareerd door de keeper. Concordia kwam er weer eens uit en maakten de 2-1 met een zelfde diagonaal schot vanaf de linkerzijde als hun eerste goal. Toch bleven onze jongens er voor gaan, het spel werd goed gespeeld. Uit een corner scoorde Seba vervolgens de 2-2! In de daaropvolgende mooie aanval schoot Mels op de keeper en in de rebound probeerde Floris en Jay de bal nog in het net te krijgen, maar helaas. Seba had daarna net wat meer geluk en scoorde 2-3. De jongens van Concordia bleven echter ook hard werken en scoorden middels een vrije trap:3-3. Snel daarna scoorden zij ook nog de 4-3 met een mooie goal in de kruising. Op slag van rust had Jay nog een prachtige kans, maar ging er jammer genoeg niet in.
Na een korte rust, zonder limonade maar wel met een heerlijk spekkie en een peptalk stonden onze jongens er weer. Jay ging op doel en Joni mocht het veld in. De jongens, waaronder zeker Oscar, waren nog steeds lekker fel en gingen geen duel uit de weg. Na een mooie pass van Floris op Xiem tikte hij met zn punt de 4-4 binnen. Toch werd het daarna al weer snel 5-4 voor Concordia. Na een paar hardwerkende aanvallen zorgde Mels voor de gelijkmaker: 5-5, hetgeen werd gevierd met een hartjesgebaar richting zijn jarige vader. Uiteindelijk maakten we ook nog de 5-6 uit een corner van Mels die gescoord werd door Joni of Seba (uw verslaggever heeft langs het veld nog navraag gedaan, maar niemand zag het goed). Concordia liet echter de moed niet zakken en hadden ook een paar mooie kansen. Jay had een super mooie redding en redde de boel zelfs een keer door de bal uit het doel te koppen. Helaas duurde de wedstrijd net iets te lang en werd een schot van Concordia verdedigd door ons, maar jammer genoeg verdween de bal in ons doel. Eind uitslag: 6-6.
Het was een mooie wedstrijd om naar te kijken jongens. Wat een teamwork!