Den Hoorn wint van Hillegersberg en draait bovenin mee!

Geplaatst op 28 oktober ma door Gerard Remmerswaal

In poule 1B heeft alleen DHC nog de maximale score. Daaronder staan een aantal ploegen die ook de ambitie (of is het illusie?) hebben om dit seizoen bovenin mee te draaien. Onze SV is er daar één van. De boodschap was dan ook duidelijk, er moest vandaag gewonnen worden.

Nadat vorige week de eerste nederlaag van het seizoen werd geleden stonden de mannen, met Hillegersberg als tegenstander, op scherp. Het moet gezegd…onder een heerlijk najaarszonnetje kregen de bezoekers direct vanaf de aftrap geen centimeter ruimte. Nadat de eerste storm een beetje was gaan liggen waren het de bezoekers uit Hillegersberg die wat speldenprikjes uitdeelden. De eerste echte kans van Den Hoorn (na een kwartier) was eigenlijk geen kans, maar Marcley maakte er knap een goede doelpoging van. Uit de draai schoot hij net naast.

De gemiddelde leeftijd in het elftal van Den Hoorn was ook vandaag, bij wijze van spreken, niet veel hoger dan dat van de A1 van vorig jaar. Trainer Thomas Duivenvoorden creëert hiermee een team dat met én voor elkaar veel energie in de wedstrijd legt. De onbevangenheid waarmee gespeeld wordt zorgde er in deze wedstrijd echter ook voor dat er een hele fase was met slordige passes en onnodig balverlies.

In de 20e minuut kwam hier een hachelijke situatie voor de goal van Robert Jan uit voort. Het geluk was met ons, het bleef 0-0. Tien minuten later was daar Do die met een sublieme steekbal Marcley op volle snelheid voor de keeper zette. We weten inmiddels hoe zo’n situatie doorgaans afloopt….1-0 voor Den Hoorn!

Vlak na het begin van de tweede helft werd Marcley (dit keer door Mauri) nog een keer alleen voor de keeper gezet. Deze keer geen doelpunt. Aan de andere kant kwam Hillegersberg af en toe gevaarlijk door, met als meest gevaarlijke wapenfeit een inzet die door Den Hoorn van de lijn werd gehaald. De bezoekers kregen zo langzamerhand wel het gevoel dat er iets te halen viel. De 1-1 hing in de lucht, maar zoals zo vaak valt hij dan aan de andere kant. Aan de goede kant voor Den Hoorn dus! Marcley was niet egoïstisch en was in de 70e minuut de aangever voor Mauri: 2-0!

In de 2e helft werd er volop gewisseld. De trainer van Hillegersberg haalde z’n handige nummer 11 naar de kant, iets wat langs de kant niet werd begrepen maar wel als prettig werd ervaren. Voor Den Hoorn kwamen Tom, Felix en Bob voor de gehavende Do, Kensly en Mauri. Langs het veld heerste het gevoel van “ook wel lekker om een keer de blessuretijd in te gaan met 2 doelpunten verschil, in plaats van puntverlies in de 96e minuut”. Prompt lag de bal er in de 72e minuut, na een foutje van Robert Jan (een vrije trap die eigenlijk een voorzet was), zo maar in. 2-1.

Gelukkig hebben we Marcley. Hij was af en toe echt niet te houden. Zo ook in minuut 80. Op aangeven van de vaak goed opstomende Roy maakt hij de 3-1. De wedstrijd is gespeeld. Vlak voor tijd nog een mooie krul van Noah, net over de kruising.

We hebben gekeken naar een sportieve wedstrijd met als resultaat een verdiende overwinning voor een strijdvaardig SV Den Hoorn! Volgende week treffen we in Delft koploper DHC. Kom kijken, pak lekker de fiets, het zou weleens een mooie middag kunnen worden.

Uw verslaggever van de dag,

EH

Foto's: Gerard Remmerswaal