Den Hoorn incasseert gelijkmaker in blessuretijd!

Geplaatst op 14 oktober ma door davevanlier

Ook vandaag, in de wedstrijd tegen het ambitieuze FC Boshuizen, bleef de equipe van trainer Thomas Duivenvoorden ongeslagen. Maar een polonaise werd het niet. Diep in de blessuretijd moest Den Hoorn de gelijkmaker incasseren en eindigde de wedstrijd met een 1-1 uitslag.

Ziek was hij ervan! Donny van den Bos, actief als assistent-trainer bij de selectie, had net de beelden van het video-analysesysteem bekeken. ‘Het was eigenlijk een vrije trap voor ons, er werd namelijk eerst een overtreding gemaakt op Donny Slot’. Van den Bos doelde op het moment in, pak ‘em beet, de 5e minuut van de blessuretijd waarop de scheidsrechter floot voor een vrije trap in het voordeel van Boshuizen net buiten de zestien. Het bleek uiteindelijk de opmaat tot de gelijkmaker. Doelman Kuipers kon de inzet in eerste instantie nog keren, maar in de rebound schoot Boshuizen de bal alsnog hoog en hard tegen de touwen! Vrijwel aansluitend blies de arbiter voor het einde van de wedstrijd en was er zichtbare emotie bij zowel de Hoornse spelers als bij de aanhang over het zo lang laten doorspelen zonder een echt aanwijsbare aanleiding.

De neutrale kijker overigens, zal een terechte uitslag hebben gezien en hebben genoten van de spanning die met name de tweede helft bracht. De eerste helft gebeurde er namelijk niet veel noemenswaardigs. Beide verdedigingen stonden goed en dat resulteerde erin dat er weinig kansen werden gecreëerd. Boshuizen beschikt over een verzameling balvaardige spelers en daar waar ze er een enkele keer doorheen kwamen, was goalie Kuipers alert en greep hij in.

Trainer Duivenvoorden begon de tweede helft met Marcley Manuela voor Kensley Plaate en Roy Fernandes voor Sem Remmerswaal. Beide ploegen gingen op zoek naar de openingstreffer. Maar het was in de 74e minuut dat de wedstrijd vlam vatte: de prima spelende eerstejaars senior Dylan Spaans zette een aanval op en bereikte spits Tim de Kok. Die zette het blok dat Marcley Manuela een vrije doorgang gaf richting het doel van Boshuizen. Met een bekeken schot passeerde hij doelman en liet zo de 1-0 aantekenen.

Boshuizen drong meteen na de aftrap aan op zoek naar de gelijkmaker. De sfeer op het veld werd iets grimmiger en onvriendelijker, met een behoorlijke kaartenlast verdeeld over beide ploegen tot gevolg. De druk werd opgevoerd door Boshuizen en leidde tot een aantal hachelijke situaties voor het Hoornse doel, waarbij een kopbal op de lat het dichtst bij een goal kwam. Den Hoorn verdedigde met man en macht de minimale voorsprong en leek de eindstreep te gaan halen met een overwinning op zak. Maar uiteindelijk moest Den Hoorn toch capituleren in de extra tijd en de gelijkmaker slikken.

De teleurstelling over de tegentreffer in blessuretijd overheerste natuurlijk kort na de wedstrijd. Maar een puntendeling met deze kwalitatief goede tegenstander is geen slecht resultaat. En Den Hoorn is nog steeds ongeslagen én doet gewoon bovenin mee. Alle reden om met plezier uit te kijken naar volgende week als we spelen tegen Spartaan ’20. Ik zie u graag langs de lijn in Rotterdam.

Uw verslaggever van de dag,

DvL

Foto’s: Gerard Remmerswaal