Alcohol onder de 18 jaar

Geplaatst op 26 oktober za door Jacky Ruiterman

Jonger dan 18? Dan uiteraard geen alcohol .

Alcohol drinken is oké, als je maar niet te veel drinkt. Toch? Fout. Alcohol is ongezond. De gezondheidsrisico’s zijn zelfs vergelijkbaar met roken. Dat is de conclusie van nieuw groot internationaal onderzoek. In het onderzoek is vooral gekeken naar hart- en vaatziekten. Tot nu toe was onduidelijk of een beetje drinken daar nou wel of niet goed voor was. Nu is dat duidelijk: het is niet goed. Door te drinken, verhoogt de kans op een beroerte, hartfalen, hoge bloeddruk en een scheur in de aorta. Dat kan allemaal dodelijk zijn.

Alcohol onder jongeren

Maar jongeren (pubers) moeten nog voorzichtiger zijn met alcohol dan volwassenen. Meer dan de helft van de Nederlandse ouders (56 procent) laat hun kind voor zijn achttiende alcohol drinken. Vaak kopen zij zelf de drank voor hun 16- of 17-jarige zoon of dochter. Dat blijkt uit een onderzoek van het EenVandaag Opiniepanel onder bijna 2.500 ouders.

SV Den Hoorn verbiedt drinken onder 18 jaar

Binnen onze vereniging SV Den Hoorn geldt een strikt verbod op het drinken van alcohol onder 18 jaar. Als leden onder de 18 jaar worden betrapt op het drinken zullen we als bestuur hierop gepaste maatregelen nemen. We verwachten van oudere leden en ouders het goede voorbeeld en hun steun om de jongeren onder de 18 jaar te weerhouden van het nuttigen van alcoholische dranken.

Bekijk voor meer informatie over het effect van alcohol bij jongeren het onderstaande filmpje: https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=JJf9iwrHWkE

Bestuur SV Den Hoorn