Verslag zaterdag 14 september SEV JO9-3 (=JO9-1) – SV Den Hoorn JO9-2 7-5

Geplaatst op 16 September Mon door Jacky Ruiterman

Ik maak na vandaag ons eerste tussenrapport op. Dat doe ik omdat we blok 1 “verdedigen” nu afsluiten. Althans, we gaan de verdedigende handvatten verder uitbouwen richting omschakelen richting de aanval. Daarover maandag meer. Het tussenrapport; iedereen heeft gekeept, iedereen heeft verdedigd, iedereen heeft op het middenveld gespeeld en iedereen heeft mogen aanvallen. Wat valt op? Wat mij als trainer/coach opvalt is dat eigenlijk iedereen z’n verdedigende taken zeer serieus heeft genomen. En niet alleen serieus, maar ook nog eens zeer goed. Datzelfde geldt voor de keepers. Iedereen heeft er onmogelijke ballen uitgehouden. Datzelfde geldt voor de middenvelders. Ook in aanvallend opzicht heeft eigenlijk iedereen een zelfde hoeveelheid aan kansen gehad om te kunnen scoren. In de praktijk blijkt het benutten van kansen op dit moment de grootste uitdaging. Ik denk echt dat er geen enkel JO9 team in Nederland is die zoveel kansen weet te creëren. En dan heb ik het niet over toevallige ballen die voor jullie voeten vallen maar echt mooie zorgvuldig opgebouwde aanvallen. Ik turf vrijwel alles maar ik ben gestopt met het turven van het aantal ballen welke net naast gaan, over gaan, de paal treffen, de lat treffen, zeer toevallig worden tegengehouden etc. etc.. Het grootste compliment wat ik jullie moet geven is over jullie doorzettingsvermogen. Jullie zien, voelen dat jullie eigenlijk beter zijn dan de tegenstander en dat die ballen er vroeg of laat echt wel in zullen gaan. En ik weet dat echt 100% zeker!! Zeer binnenkort valt alles jullie kant op. Alle ballen vliegen dalijk IN HET DOEL. Jongens, we zijn echt op de goede weg. Er wordt gewoon goed gevoetbald. We gaan ons zoals gezegd de komende tijd focussen op het omschakelen naar voren.
Ik zie jullie maandag weer!
Jochem