Verslag zaterdag 29 september DH JO13-4 – HVV JO13-3

Geplaatst op 1 oktober ma door Jacky Ruiterman

JO13-4 haalt in zinderende slotfase winst binnen

De spelers van JO13-4 hebben op 29 september een ware Houdini-act laten zien.

Tegen HVV stond het met de rust nog 0-0, waarbij de sportieve Haagse tegenstander wel het betere van het spel had gehad. Maar door een paar uitstekende reddingen van keeper Daniel en goed verdedigend optreden van Robin, Dion, Damian, Tommy, Laurens en Timo konden onze jongens de nul vast houden.

Na de rust brandde de strijd echter volledig los. HVV kwam binnen 10 minuten na de hervatting op 1-0 en 2-0 en leek daarmee de winst veilig te gaan stellen. Totdat wij, na een afgeslagen doelpoging van Cuneyt, een corner kregen en die via een schitterende drop-kick werd binnen geschoten door Emiel. De aansluitingstreffer was een feit. Onze jongens hadden er weer geloof in gekregen.

Aanvoerder Bas zweepte het team verder op en dat leidde tot opnieuw een goal van Emiel. Het stond nu dus 2-2. Het middenveld, met een sterk optreden van Heijmen en Marijn en Sozdar, stond weer goed en verdedigde volop mee bij tegenaanvallen van HVV. Helaas werd de bal na een vrije trap van de tegenstander door ons van richting veranderd en was Daniel kansloos. Het stond 2-3 met officieel nog enkele minuten te spelen.

Maar daarna zou zich een klein wonder gaan voltrekken in de 2e minuut van de extra tijd knalde Heijmen, die mee naar voren was gekomen, op fraaie wijze van rechts de bal achter de keeper tegen de touwen. Het hele team was opgelucht; hadden we dan toch maar mooi een gelijkspel weten te bereiken!

Maar de scheids gunde het publiek en de spelers nog meer speeltijd waarna het in de 5e extra minuut aanvaller Ridwane was die met een hard schot de winnende 4-3 binnen schoot. De jongens en het Den Hoorn-publiek waren uitzinnig van vreugde, zeker toen even later het verlossende eindsignaal klonk.

En zo eindigde deze zonnige zaterdagochtend met een klein feestje op veld 3. De sfeer zat er ook in de kleedkamer even later goed in en vol goede moed kunnen we nu naar de volgende wedstrijd toeleven. Goed gedaan, jongens!

Lucien van de Lisdonk, leider JO13-4