Verslag zaterdag 13 oktober SV Den Hoorn Vr1 – Ariston ‘80 Vr1 4-2

Geplaatst op 14 oktober zo door Jacky Ruiterman

In een leuke 1ste helft zochten onze meiden meteen de aanval. Beide ploegen lieten leuk combinatievoetbal zien en met het zonnetje erbij was het dubbel genieten voor de toeschouwers. Bij een gevaarlijke aanval over rechts was het de keepster die door uit haar doel te komen een schot wist te blokken, maar toen de hoog opspringende bal daalde was het Floor die de bal in één keer vanuit de lucht met een mooie boog over de teruglopende keepster in het doel schoot 1-0 voor SV Den Hoorn, wat een heerlijk begin!

Het werd nog mooier toen niet veel later Julia onderuit gehaald werd in het strafschopgebied en de scheidsrechter naar de penaltystip wees. De penalty werd heel cool door Ashley binnen geschoten 2-0 voor SV Den Hoorn.

Ariston ’80 kreeg ook 2 mogelijkheden om te scoren. Eerst brak hun rechtsbuiten door maar alleen voor de keepster die Tara vandaag verving (ik weet alleen ff haar naam niet) zag zij haar schot rakelings langs het doel gaan. En een 2e grote kans voor Ariston ’80 werd door onze gast keepster uitstekend weg gebokst!

In één van de volgende aanvallen van onze meiden was het Brecht die over de linker flank door brak. Ze gaf een prima voorzet die door Jasmina perfect over de uitgestoken vingertoppen tegen de touwen werd gekopt, echt een prachtige treffer en 3-0 voor SV Den Hoorn.

Er viel nog 1 doelpunt in de eerste helft en wel voor Ariston ’80. Een hoog opstuitende bal werd door half ingrijpen van onze achterhoede een prooi voor één van de spitsen van Ariston ’80 en zij schoof de bal dankbaar binnen 3-1.

De 2e helft was was lange tijd een stuk saaier dan de 1ste totdat Ariston ’80 vrij onverwacht door een afstandsschot die vlak onder de lat binnen viel de aansluiting wist te vinden, 3-2.

De spanning was nu opeens terug in de partij en Ariston ’80 voerde de druk op onze meiden op, maar gelukkig beseften onze meiden op tijd dat er geknokt moest worden en werden de duels steviger. Ariston ’80 hield hoop op de gelijkmaker todat Sofie die erin was gekomen voor Reneé zich vrij speelde op de rand van het strafschopgebied. Sofie haalde weer eens heerlijk hard uit

zoals we dat van haar kennen en vloog de bal hard en laag tegen het net 4-2 voor SV den Hoorn en een belangrijke treffer. Bij Ariston’80 was hierna het geloof in het behalen van een punt verdwenen en de 4-2 overwinning die kwam niet meer in gevaar. Gefeliciteerd meiden met weer een overwinning en staan jullie toch maar mooi op de 2e plaats achter Sparta/JVOZ Vr1.

Leuk dat jullie binnenkort op 27-10-2018 op het Kasteel in Spangen Rotterdam tegen Sparta/JOVZ gaan spelen (aanvang 14.30u). Ik kijk er nu al naar uit.

Bert